PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493609}

Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Battle: Los Angeles
2011
5,6 48 tys. ocen
5,6 10 1 48339
4,8 18 krytyków
Inwazja: Bitwa o Los Angeles
powrót do forum filmu Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Wybraliśmy się do kina z moją dziewczyną jej siostrą i jej chłopakiem, film wiedziałem że okaże się klapą ale myślałem że jako tako spędzę wieczór....po 10 minutach seansu miałem ochotę uciec z kina! KMIOT przewidywalny do bólu mimo że go nie oglądałeś to już wiesz co się wydarzy takie filmy mogą oglądać jedynie ludzie o IQ 0! Gdy zbliżała się godzina seansu wstałem wziąłem moją dziewczynę za rękę i powiedziałem wszystkim pie.... te pieniądze wychodzimy! Każdy wstał bez dyskusji! Wyszliśmy stamtąd i każdy jednogłośnie stwierdził że takiego syfu nigdy nie widział i w dupie ma te 20zł na bilet bo tam w sali kinowej wypalał się mu mózg od takiej meliny.... 1/10 nie idź bo zmarnujesz czas

eqslusive

i tak pójdę. A twojej dziewczynie i znajomym współczuję że mają takiego DYKTATORA co im rozkazuje i "bez dyskusji" . Przecież nawet dzieciak wie, że to jest typ kina rozrywkowego i nie można wymagać od niego jakichś wielkich zaskoczeń - od tego jest inny gatunek filmowy jak byś nie wiedział. Skoro wiedziałes jak piszesz że "film okaże się klapą" to po co szedłeś - co za bezsens, sam jesteś sobie winny. Takie pseudo-recenzje admini tej strony powinni banować, niczego nie wnoszą, tylko drażnią

Ragnar

idz to sie przekonasz niedowiarku

ocenił(a) film na 6
Ragnar

zgadzam sie z toba nie wiem czego sie spodziewali juz po trailerze widac ze film jest naciagany ale wlasnie taki mial byc ja daje 8/10
zajebista akcja i efekty

eqslusive

byłem dziś na premierze. Masakra, daje 3/10 tylko za dość fajne postacie obcych. Ale ogólnie totalnia masakra. Zaprosiłem moją kochaną dziewczynę na ten film mimo że ona nie lubi sience-fiction ale byłem przekonany że po tym filmie polubi ten gatunek (ciekawe trailery i fabuła w nich zawarta) natomiast film to jakiś żart, oglądając go w ogóle nie czujesz się akcja zaczyna się jakoś tak nagle zero tajemniczości kwestie rozmów między żołnierzami itp dialogi bezsensowne, schematyczne to wszystko do bólu, dosłownie jakbyś zaśpiewał cover jakiejś piosenki... no normalnie nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać. Po prostu myślałem o wyjściu z kina ale mówię nie no zobaczę film do końca w końcu już zapłaciłem. Ogólnie kicz totalny. Efekty cieniutkie ale nie były aż takie najgorsze, fabuła też monotonna i przewidywalna ale jakoś by uszła, natomiast reżyseria to totalna klapa. Po prostu porażka, aktorzy zachowują się tak sztucznie, to wszystko ta fabuła nie klei się w ogóle w całość. Całe miasto wybite, paru wojskowych jedzie autobusem zabiło jednego obcego i cieszą się jawnie i żywo w obliczu tych zgliszczy. Normalnie to chyba miało być komedią ale na końcu zmienili gatunek? Bo nie wiem jak to interpretować. Rozpierducha na całego a oni się skupiają że zmarł 1 cywil. W ogóle film dla człowieka o IQ poniżej 80.

Macieyek

ej koleś pt. macieyek żenujący jesteś - do każdego postu przyklejasz ten sam powyższy tekst - to jakiś rodzaj terapii na kompleksy? w swoim gimnazjum niezbyt popularny chyba jesteś delikatnie mówiąc, co? weź już zamilknij

Ragnar

film dobry pełen akcji -polecam-dobra rozrywka

Ragnar

maciej zaloz jeszcze jedno konto to bedziesz mogl sam ze soba pogadac
ze tez ci sie chce to robic. durne pomysly maja tylko durni ludzie

@ragnar
ale dales sie skrecic przeciez to ghost i pewnie jeszcze cala historyjke wkleil bo watpie czy ktos kto robi konto ghosta az tak by sie rozpisal. najlepsze jest to ze jego historyjka z babą co nie lubi sf jest bardziej naciagana i banalna niz ta z 'independence day'

ocenił(a) film na 4
Macieyek

Przynajmniej taki Macieyek piszę prawdę ten film to badziew, choć po trailerze wydaje sie zajebisty, ale to tylko chwyt marketingowy, nie warto , szkoda pieniędzy, jak już wcześniej pisałem Dzień Niepodległości to przy tym arcydzieło. Jestem fanem tej tematyki, ale ten film jest nieporozumieniem.

ocenił(a) film na 9
dexter1988

Stanę tu w obronie Bitwy o L.A. A co takiego było w Dniu Niepodległości ? Napiszę że też bardzo lubię D.Niepodległości ale był troche naiwny.W Bitwie nie ma w końcu pola siłowego tak lubianego przez twórców takich filmów wytrzymało nawet atak nuklearny , nie było ludzi umiejących pilotować statki obcych wlatujących do statku matki itd. , byli za to zwykli żołnierze .Dzień Niepodległości można podzielić na 6 etapów. 1.Przybycie obcych , 2.Niszczenie miast , 3. Pierwsza bitwa przegrana ,4 .Rozpaczliwe cofanie sie , 5.Atak nuklearny nieudany, 6. Druga bitwa powietrzna wygrana i zwycięstwo. W całym długim filmie tylko dwie bitwy a w Bitwie o L.A. coś się dzieje cały czas.

ocenił(a) film na 1
BELIAL71

BELIAL71
ile masz lat dzieciuchu - twój infantylny styl pisania jest żałosny, rozprawka 12 latka na temat filmów sci fi:)
żenada lepiej idź niech ci mama kaszy podgrzeje bo od kfc mózg ci się zlasował

ocenił(a) film na 9
wingtsun

39 baranie za to twoje wypowiedzi błyszczą elokwencją wychowałem sie na kinie SF bo od najmło0dszych lat lubię ten typ kina baranie

ocenił(a) film na 6
dexter1988

a co tam było ciekawego w dniu niepodległosci podobał mi sie ale tylko dla tego ze byłem jeszcze dzieciakiem

Macieyek

Po BARDZO klimatycznym trailerze miałem spore nadzieje na dobrą rozrywkę a wyszło jak zawsze :/
SZKODA. Film beznadziejny. 2/10

ocenił(a) film na 6
eqslusive

1 na 10 chciał bym obejrzeć film któremu dałeś 10 na 10 haha pajac jesteś zmarnowałeś 20 pln i teraz się złościsz jak mała dziewczynka której ktoś zabrał lizaka

eqslusive

Pewnie zachciało mu się srać, a resztę wyprowadził żeby nie widziała więcej z filmu od niego. :)) A tak poważnie, po co poszedł do kina na ten film, skoro wiedział, że będzie klapą. Szczyt niezdecydowania...

ocenił(a) film na 7
eqslusive

Idąc do kina a ten film nastaw się raczej na efekty specjalne i akcje. To jest tego typu film ze fabuła dialogi itp nie zachwyci. Jeżeli chcesz obejrzeć dobre kino akcji polecam. Jak chcesz film z fabuła idz na coś innego. Ja sie nastawiłem na kino akcji i efekty i sie nie zawiodłem.