PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493609}

Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Battle: Los Angeles
2011
5,6 48 tys. ocen
5,6 10 1 48339
4,8 18 krytyków
Inwazja: Bitwa o Los Angeles
powrót do forum filmu Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Osobiście mile się zaskoczyłem wybierając się na ten film do kina. Fajnie się go oglądało... Nie nudziłem się ani chwili (może czasami podczas niektórych "podbudowujących" dialogów). Film trzymał w napięciu i w dość ciekawy sposób przedstawił armagedon, który w ostatnich czasach jest dość modny jeśli chodzi o produkcje filmowe. Owszem, można doczepić się do nieśmiertelności odważnych marines, ale w sumie za kogoś widz musiał trzymać kciuki i komuś kibicować ;)

Jeśli ktoś lubi tego typu filmu to jak najbardziej polecam.

Ode mnie lekko naciągane 8/10.

Z innej beczki to z chęcią obejrzałbym sobie film, który ukazał by drugą stronę czyli inwazje ze strony obcych. W jaki sposób szykują się do inwazji, dlaczego atakują, dlaczego nie zadają żadnych pytań tylko unicestwiają itp... Wydaje mi się, że jest to fajny materiał na tego typu film.

ocenił(a) film na 5
dzidel17

Masz rację. "Wydaje Ci się".

ocenił(a) film na 8
Kathlar

Marna prowokacja... Każdy, może mieć swoje zdanie, a takie komentarze są zbędne biorąc pod uwagę, że nie przytoczyłeś żadnych argumentów :)

ocenił(a) film na 6
dzidel17

No nawet fajnie by było gdyby w ewentualnej drugiej części mielibyśmy pokazanych obcych. Naliczyłem się 2 razy jak ranny obcy był odciągany przez swojego z pola walki.

ocenił(a) film na 8
Lwie_Serce

Nie chodzi mi o nakręcenie drugiej części i ukazanie tego akurat w tematyce tego filmu, ale tak jak piszesz faktycznie obcy odciągali swoich. Zresztą któryś z marines wypowiadał się, że może obcy otrzymali rozkazy "z góry" i muszą walczyć tak jak oni i są tylko żołnierzami. Mógłby to być fajny pomysł, ale nie wiadomo czy by wypalił...

ocenił(a) film na 8
Lwie_Serce

I jak sobie to wyobrażasz? Obcy gadają po angielsku? 90% publiki by tego filmu nie zrozumiało. Wszystko musiałoby być inne.
Temat raczej nadaje się na serial ale z bardzo dużym budzetem (takim jak Pacyfik czy Kompania braci). Wtedy było by wiele czasu aby wyjasnic motywy obcych. Mogłyby byc wątki dot słuzb wywiadu, naukowców próbujących rozgryźć technologie itd itp.

ocenił(a) film na 6
Robpaine

Broń Boże angielskiego, to by wszystko spierdo......., zamiast tego napisy wyłącznie, i fakt całkiem ciekawy pomysł by zrobić serial.

ocenił(a) film na 8
Robpaine

Oczywiście, że nie po angielsku. Jest to bardziej skomplikowane niż może się wydawać, ale mogliby się porozumiewać w sposób nie zrozumiały dla ludzi jak np. w D9 lub można stworzyć jakiś "dziwny" język jak np. w Avatarze i tłumaczyć go poprzez napisy tak jak napisał Lwie_Serce. Właśnie o to mi chodzi, że w tym filmie musiałoby być wszystko inne. Dlatego z chęcią obejrzałbym taką produkcję.

Dobrze, że można pomarzyć bo raczej nie odważą się zrobić z tego mega serialu za mega budżet bo odbiorców dobrego s-f nie ma aż tylu... ;) Zresztą osobiście wolałbym film z wartką akcją niż zamulający serial. Zresztą nie wiadomo co i jak by wyszło.