PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493609}

Inwazja: Bitwa o Los Angeles

Battle: Los Angeles
2011
5,6 48 tys. ocen
5,6 10 1 48339
4,8 18 krytyków
Inwazja: Bitwa o Los Angeles
powrót do forum filmu Inwazja: Bitwa o Los Angeles

że czemu ci obcy potrafią zniszczyć całą ziemie a nigdy nie potrafią poradzić sobie z jednym miastem.najlepsze jest w tym to że zawsze dzielni żołnierze są aż tak zajebiści że radzą sobie z rasą obcych którzy przewyrzszają nas swoją techniką o setki lat.
rozwalające jest też to że zwykli ludzie potrafią sobie z kosmitami radzić sami.bez broni i niczego gołymi rękami
Filmu nie widziałem więc nie oceniam ale sądze że będzie bezsensu i opierać się bedzie na tych schematach co napisałem

ocenił(a) film na 10
szczep551

bo czlowiek poisada dusze, a kosmita nie!

UPADLY_WIDZ

"bo czlowiek poisada dusze, a kosmita nie!"
A skąd taka pewność...?

użytkownik usunięty
sirocco_tantum

fajny ten film? ;))

ocenił(a) film na 10

ale pod jakim wzgledem pytzasz czy dobry? co lubisz ?jak akcje i klimat to tak film swietny

ocenił(a) film na 10
sirocco_tantum

"A skąd taka pewność...?" absurd absurdalny !

użytkownik usunięty
UPADLY_WIDZ

pytam ogólnie o film czy warto iść na niego do kina ;))

ocenił(a) film na 4

nie.

lepiej kupić paczkę fajek

kapi_950

Film max 3/10 jednak lepiej na niego pójść niż kupić paczkę fajek :)

UPADLY_WIDZ

upadly_widz
kiedy obcy strzelał do ciebie z jakiejś fantastycznej broni typu pistolery laserowe kwantowe czy inne a ty byś szedł w niego z hasłem "mam dusze a ty nie" jak myślisz kto by wygrał_________i skąd wiesz że obcy nie mają duszy

ocenił(a) film na 1
szczep551

Ciekawe, nie widzieć i opisać. Ja przynajmniej werdykt wydaje po obejrzeniu.

użytkownik usunięty
kamisz77

ja właśnie chciałam trochę poczytać wypowiedzi o tym filmie żeby wiedzieć czy warto ;)

ocenił(a) film na 8

Czyli jak ktoś ci napisze że film jest do dupy to ty po prostu na niego nie pójdziesz?

użytkownik usunięty
wisniorzech

ee... nie

byłem dziś na premierze. Masakra, daje 3/10 tylko za dość fajne postacie obcych. Ale ogólnie totalnia masakra. Zaprosiłem moją kochaną dziewczynę na ten film mimo że ona nie lubi sience-fiction ale byłem przekonany że po tym filmie polubi ten gatunek (ciekawe trailery i fabuła w nich zawarta) natomiast film to jakiś żart, oglądając go w ogóle nie czujesz się akcja zaczyna się jakoś tak nagle zero tajemniczości kwestie rozmów między żołnierzami itp dialogi bezsensowne, schematyczne to wszystko do bólu, dosłownie jakbyś zaśpiewał cover jakiejś piosenki... no normalnie nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać. Po prostu myślałem o wyjściu z kina ale mówię nie no zobaczę film do końca w końcu już zapłaciłem. Ogólnie kicz totalny. Efekty cieniutkie ale nie były aż takie najgorsze, fabuła też monotonna i przewidywalna ale jakoś by uszła, natomiast reżyseria to totalna klapa. Po prostu porażka, aktorzy zachowują się tak sztucznie, to wszystko ta fabuła nie klei się w ogóle w całość. Całe miasto wybite, paru wojskowych jedzie autobusem zabiło jednego obcego i cieszą się jawnie i żywo w obliczu tych zgliszczy. Normalnie to chyba miało być komedią ale na końcu zmienili gatunek? Bo nie wiem jak to interpretować. Rozpierducha na całego a oni się skupiają że zmarł 1 cywil. W ogóle film dla człowieka o IQ poniżej 80.

ocenił(a) film na 8
Macieyek

przykra sprawa ze czlowiek o tak ogromnym IQ nie potrafi wybrac filmu dla siebie, no coz... radze jeszcze raz je sprawdzic

ocenił(a) film na 4
Macieyek

Zobacz Macieyek pisałeś tę wypowiedź kilka razy i cały czas administratorzy usuwają te tematy, w których jest mowa, że ten film to porażka.

Macieyek

No tak ale zauważ że skierowany jest również do ludzi posiadających IQ powyżej 5 a ty się chyba nie łapiesz, raz piszesz że efekty były cieniutkie a zaraz że nie najgorsze. Przypuszczam że jakbyś był w sytuacji takiej jak Ci bohaterowie stres towarzyszący ci nie pozwoliłby ci nawet zawiązać buta. Przepraszam poniosło mnie ale jak widzę posty narzekaczy i tak niezdecydowanych to mnie "nosi" a poza tym że obrałeś sobie ten film za cel osobistej krucjaty bo nie widać innych wypowiedzi przy innych produkcjach kolejny troll.