PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6481}

Inwazja łowców ciał

Invasion of the Body Snatchers
1978
6,7 6,7 tys. ocen
6,7 10 1 6665
7,1 17 krytyków
Inwazja łowców ciał
powrót do forum filmu Inwazja łowców ciał

Nie ukrywam, że mogło być lepiej, ale efekt końcowy i tak jest zadowalajacy. Moim zdaniem jest to najlepsza wersja tej historii. Wersja z 1993 roku była kiepska, tej z 1956 roku za bardzo nie pamiętam, natomiast luźno powiązani na mowywie powieści Finneya "Oni", to już totalna kaplica. W każdym razie najlepsze wrażenie z nich wszystkich zrobiła na mnie wersja Kaufmana. Co prawda wizualnie nie ma prawa robić wrażenia, ale to oczywiście sprawa budżetu. Niemniej jednak, przy takich produkcjach widać, jak wielki krok w gatunku SF poczynił "Alien".
Oczywiście film jest miejscami nieco naiwny, aktorstwo nie zawsze się sprawdza, a pierwsza połowa "Inwazji porywaczy ciał" jest nudna, nie ma się co oszukiwać. Natomiast druga część jest znacznie ciekawsza, film się rozkręca, aż do bardzo ciekawego zakończenia. Myślę, że warto sięgnąć po ten film. Fabuła nie jest zbyt odkrywcza, czy skomplikowana, ale ogląda się bardzo przyjemnie i nie jest to też, wszędobylska dzisiaj, ogłupiająca papka. Czas poświęcony na jego obejrzenie, czasem straconym nie jest.

użytkownik usunięty
Albertino

Ja też uważam, że ta wersja jest super, lepsza od pierwowzoru. Mnie się cały podobał, i to bardzo :)

ocenił(a) film na 9

Popieram. Podobal mi sie ten film bo ma klimat.