Ip Man 2

Yip Man 2
2010
7,6 32 tys. ocen
7,6 10 1 32404
8,3 3 krytyków
Ip Man 2
powrót do forum filmu Ip Man 2

Świetny film ... ale na mój gust druga część leci już z komercją. Ewidętnie wydaje mi się że
twórcy sugerowali się hitami typu : Kickboxer , czy Krwawy sport ... bo właściwie wygląda mi
to wszystko pod jedno kopyto. Mimo to film nadal tak jak pierwsza część wzbudził we mnie
wiele ciepłych uczuć ... jednakże reasumując to słabsza część od pierwszej. Mocne 7/10

ocenił(a) film na 7
Adash

nic dodać, nic ująć

ocenił(a) film na 6
Adash

nie zgadzam się z Wami .
Yip Man 2 to kontunuajcja jedynki, jest to kolejny fragment życia tego człowieka.
To jest tak jakbyś zaczął opowiadać historyjkę, ale jej nie dokończył, zostawił po pewnym frag,encie i poszedł dalej.
Dla mnie genielany film obrazujące wartości, szczególnie te ostatnie słowa po zwycięstwie to coś wspaniałego.
Pozdrawiam, Kuba.

ocenił(a) film na 7
LeVys

tak się składa, że jedynka była bazowana na jego biografii a dwójka nie. pozdrawiam, Bartek.

_nagash

Dwójka też bazowała na jego biografii i została podobnie jak 1 odpowiednio przerobiona,ale jak najbardziej ma elementy z faktów z życia tego mistrza.

ocenił(a) film na 7
szarit

zgadza się, ale mówimy tu o części komercyjnej czyli o walce z bokserem

_nagash

No cóż, ale za to walka była całkiem ładna....

ocenił(a) film na 7
szarit

to prawda

szarit

"Dwójka też bazowała na jego biografii i została podobnie jak 1 odpowiednio przerobiona,ale jak najbardziej ma elementy z faktów z życia tego mistrza"

Znaczy zgadza się imię i nazwisko, czas i miejsce akcji.

Coś jeszcze przeoczyłem? :)