Przeczytałem dzisiaj newsa że trzecią fazę ekranizacji komiksów Marvela będzie otwierał Ant man a po nim prawdopodobnie Doctor Strange. Ciekawe. Czyli tych dwóch panów nie będzie na pewno w Avengers 2. Do tego czasu oczywiscie będą filmy z drugiej fazy czyli - Iron Man 3, w którym może pokazać się Wasp, Thor 2, Kapitan Ameryka 2 bardzo możliwe że z Falconem no i Guardians of the Galaxy ze swoją ekipą jako ostatni film Marvela przed nowymi Avengersami. Czekam na komentarze, pozdrawiam.
Też to czytałem. Marzy my się, żeby dali w trzeciej części Avengersów jeszcze silniejszego wroga od Thanosa.
Ja nie obczajam praktycznie w ogóle tych Guardians of the Galaxy, kojarzę chyba najbardziej Rocket Rackoona bo mam go w Ultimate Marvel vs Capcom 3 :P Zapewne Thanos zostanie właśnie przedstawiony w tym filmie. Silniejszy to moze jest tylko Galactus z tego uniwersum. Fajnie Nova bardzo by pasował do Avengersów z tego względu że jako jedyny może podróżować po kosmosie.
Muszą kogoś nowego dać, chodzi mi tutaj o wroga w A3. W The Avengers 2, wrogiem będzie najprawdopodobniej Thanos, wrogiem Guardians of the Galaxy też będzie Thanos, więc mnie zastanawia jak oni to zrobią. Ostatnio pisałem właśnie w jakimś temacie, żeby mogli dać Galactusa jako wroga w ,,The Avengers 3,, , wtedy byłoby ok. 15 ,,superbohaterów,, przeciwko Galactusowi ;d. Już widzę ta piękną rozpierduchę :)
Podali tak w ogóle superbohaterów, którzy pojawią się w Justice League też w 2015 roku - Superman, Flash, Wonder Woman, Batman i Green Lantern. Śmieszne troche bo oryginalnie jest ich siedmiu czyli więcej niż Avengers w jedynce. Fani od razu narzekają że za mało kobiecych postaci będzie a ja narzekam ze za mało kobiecych postaci jest w filmach marvela. Potrzebna jest Czarny Kot do spider-mana, She-Hulk do Avengersów albo Ms marvel :) W nowych X-menach chciałbym zobaczyć Storm albo Psylocke. Ekipa zawsze fajniej wyglada jak jest pare lasek a Czarna Wdowa nie jest taką "prawdziwą" superbohaterką.
Czyli 2015 rok zapowiada się na dobre kino, trzy, można rzec ,,potężne,, produkcję :). Może w kolejnych kontynuacjach (bo wątpię w to, aby Marvel zakończył przygody mścicielów na trzech częściach, tak samo z pozostałymi ekipami superbohaterów), zobaczymy więcej kobiet. Pożyjemy, zobaczymy.
Ja powiem wam, że nie czytałem komiksów ale fajnie jakby zrobili tak, że Guardianie nie będą w stanie sobie poradzić z Thanosem więc ten przybędzie na Ziemię chcąc ją zniszczyć i wtedy wspólnymi siłami go pokonają albo będzie tak jak w przypadku Lokiego, że zostanie pokonany i chcąc się zemścić wyślą go z misją podbicia Ziemi. Sam nie wiem bo jak już mówiłem nie czytałem komiksów więc nie wiem jak to tam było.
Optimus22 mam nadzieję, że będą następne części bo jest chyba jeszcze wiele do opowiedzenia. I jak dla mnie mogą kręcić tylko IronMana bo to dla mnie najlepszy film i bohater
Z Marvela tak, lubię też Pajączka. Najfajniejszym komiksowym bohaterem zawsze był dla mnie Batman bo był mroczną i tragiczną postacią, w sumie tak jak Spawn. A najlepszym komiksem jako całość jest Thorgal, nostalgia z dzieciństwa, połowicznie polski komiks, no i najlepszy komiks europejski.