Iron Man 3 ma już na koncie pierwsze miliony, a dokładnie : 13,2 MLN $
Przewiduję się, iż film zgarnie 1mld $
Źródło :
http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=78277
nie wiem jak Bergman wypadal w blockbusterach, domyslam sie ze ty nam przyblizysz tematyke. natomiast blockbustery Polanskiego czy Lyncha raczej slabe byly- ze przypomne tylko Diune i Prates lol
Hobbit rewelacyjny był, a zdobył mało.
IM3 zapewne będzie lepiej przyjęty o gonić wynikiem będzie Avengers.
Obstawiam że zgarnie 700-800mln...
Za to za największy hit tego roku obstawiam "Hobbita: Samotna Góra" (1-1,2mld). "W Pierścieniu Ognia" zapewne zgranie tyle samo co Iron Man 3 (z 800mln). Z 700mln-1mld pewnie zarobi "Człowiek ze Stali"...
Wątpię, czy MoS to będzie jakiś wielki hicior, znacznie bardziej barwny jest Iron Man niż super silny niezniszczalny koleś w jeszcze bardziej beznadziejnym stroju xd
CO do Hobbita pewno masz rację. Igrzyska raczej wypadną gorzej niż Iron Man, ale nie wiadomo.
Na niego nie zwracam uwagi bo go nie lubię. Hymm Igrzyska dużo więcej na pewno zarabia od pierwszej części (zarobiła 700mln), a Iron Man też dużo zarobii..
No cóż, niezły ten rok pod względem filmów:) No i Fast and Furious 6 jeszcze przecież:) A Thor zapowiada się ciekawie, na oko dużo lepszy od pierwszej, takiej sobie części
A jest już zwiastun drugiej części Thora? Co do Fast and Furious Six to nie jestem pewien. Robią tą serie na siłę (a w zapowiedziach jest już podobno 7 część), tak samo jest z Resident Evil...
Już ma 36,5 mln $ na koncie :).
Źródło :
http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=78343
I to pomyśleć, że w samym środku tygodnia tyle zarobił, gdzie ludzie są zajęci (praca/dom/szkoła) ; d
Film ma już na koncie 195,3 mln $ !!!
Źródło :
http://www.comicbookmovie.com/fansites/Wolvie09/news/?a=78437
Jeszcze premiery nie było w USA, tak więc jestem mega ciekaw, ile zarobi w przyszły weekend ;d
Avengers miał otwarcie 185mln$ z reszty świata,a IM3 o 10 mln$ więcej!!
A 1 maja w Chinach ma premierę.. Więc wynik w następny weekend na świecie będzie podobny!
Na świecie 800mln$ jest prawdopodobne. A w USA liczę na 400mln$
No USA + Chiny i Rosja więc będzie dużo $$$ a na samym szarym końcu.............. my :<
za tydzień będzie mieć 500 mln na całym świecie. potem już wszystko zależy od spadków. jak nie będą duże to miliard jest w zasięgu. obstawiam 400 w usa i 600 ołwersis
1 mld. prawie na 100 % zgranie, później mamy Thora 2 który tez powinien nieźle zarobić, ale nie tyle co IM3. Jednak moim zdaniem faworytem w tym roku jest Man of the Steel i to on teoretycznie powinien zarobić najwięcej. Mamy jeszcze Hobbita 2 w którym z pewnością będzie o wiele więcej akcji niż w pierwszej części, ale on już będzie podpadał bardziej na rok 2014 jeśli chodzi o zarobek. Bo jego premiera jest pod koniec roku
http://www.boxoffice.com/latest-news/2013-05-01-china-iron-man-3-sets-new-record -for-midnight-shows
Spekulacje glosily ze moze 800ml wyciagnac, a sadze ze 600ml to bedzie juz cos. Poza gackiem to wb kokosow z innych swoich adaptacji wielkich nie zgarnelo i esek moze otworzy furtke i udowodni tym hienom ze nue tylko mysza sie liczy. Co do IM3 po sukcesie A wiadomo ze kazdy solista zyska i dochody wzrosna, tak czy siak kontynuacja jest nie unikniona
Poza Gackiem DC nie miało żadnego poważnego filmu ..... Wywalenie nazwy Superman z tytułu nie jest przypadkowe.
Co do Iron Man to takie Transformersy na mniejsza skalę, za to "z fabula i dobrym aktorem" więc nie wyobrażam sobie żeby IM zarobił mniej. Szczegołnie iz gacek pokazał iż powazniejsze fabuły w "super hero komiks" maja sens i ludzie to kupują.
Tylko patrzec jak kolejny spiderman bedzie ubrany na czarno
W Chinach 21 mln USD w pierwszy dzień ... o 4 mln więcej niż Avengers.
Dla porownania Avengers w Chinach uzbierało 176mln.
Akurat z tdkr lekka propaganda była, bo jak ktoś złą recenzję napisał, to groźby leciały w jego stronę... a to normalne nie było O_o
Batman miał o tyle pecha, że zawsze była strzelanina w kinie podczas seansu, więc jego zyski także ucierpiały
ja mam nadzieje, ze wyciagnie co najmniej tyle, coby sie WB nie zniechecilo i cagnelo temat dalej. plotki mowa, ze musi byc minimum 650-700...
IM3 600mln ogółem może mieć już po 1 weekendzie w Usa, bo prognozują ok 177mln :)
W Chinach też pewnie pyknie granica ponad 100mln.
Przekroczenie miliarda na koniec to formalność. Sądzę że dobije może nawet do 1,3mld
Film jak do tej pory bije rekordy, tak więc nie zdziwiłbym się, jakby zarobił mniej więcej tyle co The Avengers.
my o Man of Steel mowimy chwilowo. od tego filmu duzo zalezy. IM3 swoje zarobi bez zadnego problemu
x men choć jest dalej w rankingu od iron mana już nagrywa 7 część to co będzie z iron manem
Tak tylko, że X-meni należą do innego studia i prócz nich mają jeszcze F4, więc mogą sobie pozwolić na więcej filmów, bo taki Disney z Marvelem tworzy swoje uniwersum i wydają tylko 2 filmy rocznie. Poza tym X-men 1 klasa była najlepszą częścią dla mnie. Co do F4 mam mieszane uczucia po dzisiejszym newsie :<
Kolejne miliony http://stopklatka.pl/-/55829033,-iron-man-3-na-drodze-do-drugiego-najlepszego-ot warcia-w-historii
Prawie 400mln a po weekendzie będzie o wiele więcej.
Jest 680mln$ z całego świata.
Otwarcie w USA(estimate) 175mln$ czyli drugie miejsce w najlepszych otwarciach(Avengers pierwsze miejsce).
IM3 pewnie zarobi w Usa 450mln, poza 850mln. Razem przynajmniej te 1,3mld.
Z drogimi biletami 3d bariera 1mld wydaje sie już od kilku lat łatwa do przekroczenia.
Czekam na filmy, które zarobią ponad 2 mld. Pewnie dopiero Avatar 2,
chyba że zrobi to szybciej Avengers 2.