7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249146
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Czas trwania filmu. 

użytkownik usunięty

Tylko 109 minut :(

ocenił(a) film na 10

Martwi mnie to, to bardzo bardzo za krótko jak na Marvelowskie filmy... Jeszcze po trailerze nr 3 to już w ogóle... 100000% potwierdzone info to jest?

użytkownik usunięty
Gonciar

Tak podaje IMDB. Miałem nadzieję, że IM3 będzie trwał przynajmniej 2h30minut.

ocenił(a) film na 10

Same here, byłem przekonany, że po Avengers długość zostanie na podobnym poziomie co najmniej :(. Chociaż o ile dobrze pamiętam na niedługo przed premierą TDKR oficjalny czas trwania został podany czy mi się wydaję? Ty będziesz wiedział lepiej ;)

Gonciar

to nie jest oficjalny czas filmu imdb to nie pępek filmowego świata, takie rzeczy jak oficjalny czas podają na krótko przed premierą, a jeszcze nigdzie nie spotkałem się z potwierdzeniem faktycznego czasu IM3 także spokojnie.

użytkownik usunięty
dYDelf

Pozostaje czekać i mieć nadzieję, że masz rację.

ocenił(a) film na 10

Nie no 2,5h to za duzo. Jeśli film będzie trwał 109 minut to będzie tylko o 10min krótszy niż poprzednie części, wliczając w to oczywiście napisy. 10min to dużo można zawsze coś pokazać, ale to nie od nas zależy. A jeśli weźmiemy pod uwagę, że ten film będzie przeładowany akcją to te kilka minut jakoś może nie robić różnicy. W 2 było więcej gadaniny niż walk a tu sytuacja będzie zupełnie inna ;D z tego co widać po zwiastunach

użytkownik usunięty
mateusi91

Może masz rację :) Czas pokaże.

mateusi91

żeby film był naprawde dobry musi byc długi a najlepiej żeby trwał więcej niż 120 minut, wystarczy spojrzec jak dobrze wyszły ostatnie trzy Batmany bo sama akcja to nie wszystko a psychike bohaterów też trzeba pokazac żeby to miało ręce i nogi, to samo tyczy sie X-Menów (X3 i Geneza Wolverine to były totalne shity bo ukazywały tylko akcje i nic więcej) dlatego IM3 niech trwa jakies 140-150 minut i niech bedzie miał troche mroku, napięcia, niech Marvel zacznie podchodzic troche poważniej do ekranizacji komiksów.

ocenił(a) film na 8
sumi_88

przeciez TDKR to bylo rozczarowanie, slaba fabula zapchana jalowymi gadkami. popatrz sie na filmy z lat 80, maja po 100 minut i trzymaja w napieciu od poczatku do konca. a nie jak w TDK gdzie mialem wrazenie ze film sie juz skonczyl, a okazalo sie, ze jeszcze 30 minut wysmazyli. albo na Hobbita. fimymaja byc dobre, a nie dlugie, to nie spagetti ani konkurs jamnikow.

hetzer

hetzer ty jak zawsze musisz piepszyc na DC bez kitu, powiedz choc raz cos wesołego :) a film musi byc długi i dobry, niemoże byc krótki bo wtedy przeważnie wychodzi kiszka z której nic niewynika (120 minut to minimum), zobacz sobie X3 czy ostatniego Wolverine'a albo Hulka z Nortonem, sama bezsensowna nawalanka i nic poza tym a porządne dialogi też muszą byc w dobrym filmie przecież byc, musi byc budowane napięcie co idealnie pokazuje TDK ktory absolutnie nienudził a BB jest uważany za najlepszy film o Batmanie. TDKR jest najgorszy z trylogii, fakt ale przynajmniej każda z ważnych postaci dostaje duzo czasu w filmie i ciagle da sie to oglądac. tymbardziej Iron Man ma potencjał na stworzenie dramatycznego filmu sf, a ten kto czytał komiksy o Starku wie że da sie zrobic taki film, wystarczy tylko chciec.

ocenił(a) film na 10
sumi_88

Czemu teraz każdy film się porównuje do TDK albo TDKR, tego nie mogę zrozumieć.??!!!

ocenił(a) film na 8
sumi_88

BB to jeden z najlepszych CBM a Batman Returns ma u mnie nawet miejsce na pudle i to zaszczytne 2. tylko problem jest z tym, ze DC ma 2 swietne filmy, 2 bardzo dobre i kilka srednich/slabych a niektorzy tutaj mowia o tych ekranizacjach jak o nieprzerwanym pasmie sukcesow. jakos nikt nie ma problemu, zeby powiedziec, ze IM2 to sredni film, ale uslyszec cos takiego na temat TDKR (to ten sam poziom co IM2) od wyznawcy Nolana to naprawde wyjatkowa rzecz.
Robocop trwa 100 minut a jest dojzalszy, inteligentniejszy i glebszy od 99% wspolczesnych powaznych blockbusterow- wliczajac w to BB, TDK, Promka, dowolnych X-men i cala reszte dziadostwa. ostatni film na tym poziomie to byl chyba District 9- co ciekawe trwa on 110 min.

ocenił(a) film na 10
hetzer

Dla mnie w IM 2 było dużo gadaniny. W 3 chyba się to zmieniło i będzie więcej akcji. I masz racje WB tylko potrafi robić Batmany albo Supermany. Wg mnie gdyby nie patrzało na Marvela a podążali własną ścieżką mogliby powoli robić swoje fazy. A tak to zobaczyli jaki sukces odnieśli Avengersi to szybko szybko my też musimy na tym dużo zarobić. Gdyby tak jak Marvel najpierw przedstawili swoich bohaterów a potem skleili Lige to pewnie odnieśli by podobny sukces. Sam z chęcią bym chciał to zobaczyć.

słabo

Ponoć 135 minut akurat. Tak twierdzą sieci kin które zbierają zamówienia przedpremierowe.

użytkownik usunięty
neo_angin

Oby tak było.

ocenił(a) film na 10
neo_angin

Oooo 135min to ładnie, oby to była prawda.

mateusi91

pokaz testowy trwał 2 godziny 40 minut. pewnie troszkę materiału z tego wyleci, miejmy nadzieję, że nie za dużo :)

ocenił(a) film na 8

Myślę, że film będzie jednak dłuższy a te 109 minut to niepotwierdzone plotki ... onym się nie mylił bo na półtorej godziny w 3D zwyczajnie szkoda kasy ...

użytkownik usunięty
lelen_lis

Tak, póki co są to niepotwierdzone informacje. Jedne źródła podają 109 minut, a inne mówią, że IM3 będzie dłuższy od Avengers ( na co bardzo liczę ).

oby byłdługi

ocenił(a) film na 7

To znaczy że prawdopodobnie najlepsze sceny pokazali już w trailerach.