7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249151
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Dom

ocenił(a) film na 8

Ze zwiastunów wnioskuje, że po rozwaleniu rezydencji Tonego, będzie On coś w rodzaju bezdomnego. I tu nasuwa mi się pytanie czemu nie pójdzie do Stark-tower?

A drugie pytanie czy może wie ktoś czy ta "jego" rezydencja istnieje jako prawdziwy dom?

ocenił(a) film na 8
MINICorn

Poniższa treść może zawierać mały spoiler, więc ostrzegam tylko :)

Tony wyląduje gdzieś na jakieś wiosce po utracie zasilania (kontroli) nad zbroją i nie będzie wstanie móc się skontaktować z nikim, czyli ani z Avengers, Pepper, Rodhey, dosłownie z nikim, i tam pójdzie do jakiegoś gospodarstwa i spotka młodego chłopca i razem z nim będą naprawiać zbroję, co też widać na spotach.

Cała posiadłość filmowego Starka w ogóle w rzeczywistości nie istnienie. Na ,,Google Maps,, jeśli wpiszesz i znajdziesz Malibu, to tam nic nie ma (żadnego domu)

ocenił(a) film na 10
Optimus22

Posiadłość istnieje w 2010 została sprzedana za 25 milionów USD $. To co pokazano w filmach to cześć tej posiadłości na tyłach znajduje się między innymi lądowisko dla helikoptera i kilku hektarowe obejście + jest tam też prywatna plaża.

ocenił(a) film na 8
_WILIAM_

To dlaczego ,,Google Maps, tego nie pokazuje ? Wyraźnie widać, że nie ma tam żadnej posiadłości. Daj jakiś dowód, że ona istnienie, najlepiej w postaci zdjęcia : )

ocenił(a) film na 10
Optimus22

To jest ten dom oczywiście w filmach dodali parę elementów

http://thechive.com/2011/05/10/the-iron-man-house-is-on-the-market-for-25-millio n-15-photos/

ocenił(a) film na 8
_WILIAM_

Hhmm.. no to jestem trochę zaskoczony. Dzięki za linka :).

ocenił(a) film na 8
_WILIAM_

Wow, no to jestem w szoku.
Na zewnątrz nie jest w ogóle podobny, jedynie w środku poznaje że to ten O,O

ocenił(a) film na 10
Optimus22

kiedyś w necie nawet widziałem zdjęcia ze środka posiadłości.. nie wiem czy była do sprzedania czy nie, ale zdjęcia były... może ta posiadłość w ogóle nie jest w Malibu

ocenił(a) film na 6
MINICorn

Na forum jest, prawdopodobny, opis całego filmu :

http://www.filmweb.pl/film/Iron+Man+3-2013-491715/discussion/Prawdopodobny+opis+ fabuły+całego+filmu,2152941

Masa spoilerów, ale częściowo jest wyjaśnione czemu nie pójdzie do Stark-Towar oraz dlaczego nie uzyska pomocy Shield

ocenił(a) film na 8
zombie001

Mam jeszcze jedno pytanko (uwaga spoiler)
Wiem, że Pepper w końcu będzie w zbroi. Ale czy Tony zrobi jej własną wersje zbroi w dalszych losach filmu?

ocenił(a) film na 6
MINICorn

Ciężko powiedzieć. Z trailera wynika, że założy którąś z istniejących zbroi Starka podczas ataku na posiadłość – ale może być to zmyłka twórców i Pepper pod koniec filmu również może ponownie założyć jakąś inną zbroję – specjalnie dla niej skonstruowaną.

ocenił(a) film na 8
zombie001

No właśnie to mnie interesuje ;)

ocenił(a) film na 8
zombie001

Scena gdzie Tony kieruje części zbroi w jakimś kierunku, to obstawiam na 99%, że kieruje zbroje na Pepper, gdyż widać Pepper w samym środku akcji, więc wątpię w to, żeby Stark ją tak zostawił bez żadnego pancerza (ochrony).