Dziś po robocie obejrzałem zwiastun Iron Man 3 i mówie film bedzie pewnie dobry ale najbardziej utkwiło mi w pamięci głos Bena Kingsleja ale jakiś czas póżniej weszłem na filmweb i użytkownik stworzył temat o dubbingu czytam czytam i dowiedziłem sie że film bedzie dubbingowany obejrzałem zwiastun z dubbingiem i byłem ciekawy jak aktor bedzie mówił kwestie mandaryna to była po prostu kpina,porażka itp.
Oczywiście po "Avengers" nadal ludzie się nie nauczyli, że zwiastuny dubbinguje się na szybko, jeszcze przed castingiem? Na 99% głos Mandaryna się zmieni.
Nie, Starka w zwiastunie dubbinguje Mariusz Bonaszewski, podobnie jak w Avengers. Tutaj szans na zmianę nie ma - i dobrze, bo w filmie wypadł świetnie.
Jestem zmuszona się nie zgodzić. jak dla mnie teksty były wymawiane sucho już nie wspominając o tym, że po obejrzeniu napisów a potem dubbingu zauważyłam, że wiele wypowiedzi zmieniono.
Przecież to jest tylko zwiastun. Dubbing samego zwiastunu rzadko kiedy dorównuje poziomem do dubbingu w samym filmie. Tak było z Avengers, gdzie zwiastun wypadł słabo ale w filmie polska wersja już brzmiała znakomicie.Chociaż zwiastun Iron Mana jak dla mnie brzmi zaskakująco dobrze. Mariusz Bonaszewski raczej zostanie , osobiście zostawił bym też Miłogosta Reczka jako polski głos Bena Kingsleya , no ale decyzje już będą podejmować ważniejsze osoby.