Witam.
Oglądając trailer Iron Mana 3, nie mogłem oprzeć się wrażeniu, że już gdzieś to widziałem. Na
myśl przyszedł mi najnowszy Batman, czyli opowieść o upadku superbohatera, a następnie o jego
powstaniu. Rolę Bane'a zajął Mandaryn. Scena niszczenia posiadłości Starka przypomina tę z
odkryciem i zniszczeniem kryjówki Wayne'a przez Bane'a.
Oczywiście filmy mogą być diametralnie różne, po prostu chciałem się podzielić swoimi
przemyśleniami.
Jeżeli był już taki temat, to proszę o zgłoszenie, nie przeglądałem listy ;)
Pozdrawiam.
Ja już o tym pisałem w którymś temacie., że też mi to przypomina nowego Batmana, ale wiadomo, nie oceniam filmu po trailerze.
Tego porównania Bane'a z Mandarynem nie rozumiem. TDKR to jedyny film w którym superbohater ma przeciwnika? ;d
To jest tak, że fanboye nolana będą wszystkiego się czepiać, bo dla nich na ten przykład to, że zwiastun jest poważniejszy znaczy tyle, że będzie "mroczny" a skoro mroczny to oczywiście kopia mrocznego rycerza, tak jak by ten film był nie wiadomo jaki. Innymi słowy ten film będzie miał tyle wspólnego z mrocznym rycerzem co "mroczne cienie" z TDK =).
Napisałem, że dla niektórych powaga w tym zwiastunie jest równa temu, że film będzie mroczny, a nie, że sam zwiastun jest mroczny.
Ja nie jestem fanem Batmana, ale po prostu troszku mi to przypomina. Jeszcze nigdy nie oceniłem filmu po trailerze i tego nie zrobię, co jedynie to są takie ,,domysły,, (nie wiem jak to wyrazić)
Oczywiście, że nie, ale po prostu mi to trochę przypomina w pewnym sensie nowego Batmana (nie jestem fanem Batmana).
Batman pozostaje bez niczego, bez pojazdów, bez kombinezonu, jednym słowem bez niczego.
Stark również zostaje bez niczego, bez pancerzy itd.
Ocenie film dopiero jak go obejrzę, a teraz możemy co najwyżej przypuszczać.
Tony w 2 czesci powiedzial, ze Iron Man to on, ze stworzona przez niego zbroja i on to jedno i ze nie bedzie sie dzielil swoja technologia. sam siebie w ten sposob zdefiniowal. w zwiastunie widac nie tylko atak na posiadlosc, ale rownierz zbuntowana (?) zbroje. to nie jest zlamany Stark, to Stark poszukujacy swojej tozszamosci. Batmana definiowaly pieniadze, gadgety i umiejetnosci. umiejetnosci nie stracil, gadgetow nie stracil a i pieniadze zniknely tylko na chwile. nalezy tez zauwazyc, ze byl tym Gackiem jakis rok po czym zniknal na 7. zlamal go Joker, Bane tylko uwiezil i, tak doslownie jak i w przenosni dal line. nie widze zadnego zwiazku.
mi akurat zniszczenia zbroi kojarzy sie z Batmanem Forever ;p gdy Ridler wpada do batcave i wysadza wszystko