Jak myślicie, jak długo może trwać Iron Man 3?
"Zmieszczą się" w dwóch godzinach (z czego nie byłbym zadowolony), czy raczej film będzie o
wiele dłuższy ?
W sumie to tyle jest wątków do przedstawienia, że jak dla mnie to na pewno będzie trwał więcej niż poprzednie części.
Myślę tak samo, co jakiś czas informują nas o czymś nowym myślę, ze będzie trochę dłuższy niż poprzednie części.
Ja mam nadzieje, że będzie trwał trochę więcej niż poprzednie części, chociaż wątpię żeby tak było. Zgadzam się z Kinomaniaczka_fw.
Przeglądając wszystkie filmy z I fazy Marvela zauważyłem że każdy trwa +/- 2h, oprócz Avengersów. Chciałbym aby i ta część trwała więcej, tak 2,5 by wystarczyło.
Dłuższe niż 2,5 godziny mniej więcej chyba nie ma sensu robić bo byłby za długi, ale krótki nie będzie na pewno bo wydaje mi się, że film będzie rozbudowany i najzwyczajniej się nie zmieszczą. 2,5 godziny pasuje najlepiej :P
Teraz oglądałam zwiastun z polskimi napisami jak Downey na początku mówi "To będzie raczej intensywne niż dłuższe". Może to jest odpowiedź na pytanie, ale to tylko takie moje przemyślenia, ze to nawiązanie do tego. :)
Robert w oryginale mówi coś takiego "It would be more extensive than extended", a extensive znaczy bardziej rozległy, niż intensywny, to tłumacznie jest takie sobie, moim skromnym zdaniem :)
BTW masz świetny avatar ;)
Też najpierw słyszałam, że to znaczy coś innego, mój angielski nie jest najgorszy, ale najlepszy też nie jest dlatego bardziej sugerowałam się tym tłumaczeniem, ale skoro mówisz, że to ma jednak inne znaczenie to ok :D.
Ty też masz świetny avatar :D
Im więcej razy oglądam te wszystkie zwiastuny tym bardziej nie moge sie doczekac premiery. Jeszcze troche trzeba wytrzymac :D
Ja się nie mogę doczekać 2 i 7 marca, jak wyjdzie nowy spot oraz najważniejsze - trailer ; d
Ale w sumie to co jest przetłumaczone, brzmi jednak lepiej, bo dosłownie "more extensive than extended" znaczy coś mniej więcej jak "bardziej obszerny (rozległy) niż przedłużony (przewlekły)". Wychodzi trochę masło maślane ;)
Najgorsze jest, jak Mandaryn mówi "You will never see me coming", a jest prztłumaczone "Nie znasz dnia ani godziny" -,- ...
Po twoim komentarzu, wnioskuję, że lubisz FC Barcelonę. Czy to prawda? :D
Zamiast ,,You,, jest ,, You'll,, : ) , ale racja, te zdanie jest kompletnie źle przetłumaczone.
Moim zdaniem całkiem zgrabnie przetłumaczone, bo o to właśnie chodzi w tej wypowiedzi.
Mam nadzieję, że to pomyłka. Mogliby dołożyć jeszcze 20 minut.
Jest o wiele krótszy w porównaniu z poprzednimi częściami.
Jak dla mnie też za krótko. Nie mam pojęcia jak oni pomieszczą to wszystko w tak krótkim czasie.
Tak też mam nadzieję, że to jakiś błąd, no ale na razie tak jest napisane. Też wolałabym, żeby był dłuższy.
Możliwe, że administrator się pomylił. Wydaje mi się, że powinien trwać 129 minut.
Masz racje te 129 jest bardziej prawdopodobne niż 109, gdyż poprzednie części trwały lekko ponad 2h czyli by się to zgadzało. Mam nadzieję że sama końcowa walka z Mandarynem będzie trwała min 10 :D
jak dla mnie ten oficjalny czas (109min) to jednak stanowczo za mało, nie mówie że film ma trwac 3h ale tak 2h-2h10min max. W 20min mozna duzo pokazac
racja. Lecz to co Robert mówił w spocie a mianowicie "jest bardziej intensywny niż dłuższy" mogło odnosić się do filmu a nie tylko spotu
Też mi się tak wydaje, ale 109 minut to jest stanowczo za mało ; / Długość poprzednich części była idealna.
wiem 120 minut jest w sam raz a te 109 to jeszcze plus napisy kocowe wiec sam film będzie trwał około 100 min.
Ja osobiście nie nastawiałbym się na te 109 min, a to dlatego, że nie jest to oficjalna informacja od producentów. Równocześnie strona ,,imdb,, mogła wpisać taką informację, tylko po to, aby zrobić szum.
Ja obstawiam, że będzie trwał tyle samo co poprzednie części, jednakże słowa jakie wypowiedział Rober Downey Jr. podczas spotu Super Bowl można zrozumieć jeszcze inaczej, a mianowicie, niektórzy pewnie pomyśleli (w tym ja), że film będzie dłuższy od poprzedników, a to za sprawą dużo wątków do opowiedzenia, i aktor po prostu sprostował, że film nie będzie dłuższy od poprzedników ani krótszy, tylko będzie trwał tyle samo co poprzednie części, ale będzie bardziej intensywny.
Iron Man - 2h 6min
Iron Man 2 - 2h 4min
czyli, trójka 2h 5min :D, nie no żart. Obstawiam max 120-130min. Aczkolwiek Optimus ma niezłą rozkmine :D