Czy też zauważyliście ze nowa zbroja Tony'ego chroni go przed różnymi zagrożeniami, widac jak
Pepper szarpie za rękę Starka a zbroja ja stanowczo odpycha ??
http://w160.wrzuta.pl/obraz/0KD8wJVD2lJ/iron_man_mark_8
Tak ale w zwiastunie ewidentnie widać ze Pepper Starkowi "przeszkadza" w spaniu, a zbroja ja od razu za rekę...
A ja osobiście sądzę że to był sen Starka o których opowiada w czasie trailer "...a jeśli już zasnę to mam koszmary..." Czy jakoś tak to szło
Co ty gadasz,chyba nie zrozumiałeś co zobaczyłeś,oboje leżą w łóżku po czym pojawiła się zbroja która zaatakowała Pepper,(w celu porwania) bo albo była sterowana przez kogoś innego,albo to był zwyczajny koszmar i tyle.
Czemu przypuszczasz że ona go broni? to wyglądało na atak a nie na obronę,w Iron-Man 2 widzieliśmy że da się kontrolować strój,że niekoniecznie ktos tam w środku musi siedzieć,więc równie dobrze ktoś mógł przejąć zbroje i za jej pomocą porwać Pepper,choć skłaniam się ku tezie że to zwyczajny sen,koszmar,obawa że jego ''moc'' może obrócić się przeciwko bliskim.
Takie odniosłem wrażenie, zbroja sterowana umysłem możliwe, że nie wyłączył jej a miał koszmary jak sam w zwiastunie mówi, budzi Pepper da próbuje go obudzić a zbroja reaguje. Ale faktycznie bardziej prawdopodobne jest, że zbroja zwyczajnie ich atakuje. Tylko wtedy kto i jak ją ukradnie/wykradnie?
Napisałem że uważam iż ta scena ze zbroją atakującą Pepper to pewnie sen koszmar,a nie ze dzieje sie naprawdę ,zresztą są inne istotniejsze tematy do przegadania niż ta scenka.
To jedynie dręczące Starka potworne koszmary senne, związane z jego rozterkami wewnętrznymi. W końcu nie mamy do czynienia ze starcie dwóch kombinezonów, widzimy jedynie zbroje i Starka. Pierwsza scena (atak na Pepper) to element koszmaru, zaś druga (Zbroja pochylająca się nad Starkiem) to moment zjednoczenia, pogodzenia się Starka, że zbroja Iron Mana stanowi jego druga skórę. Lub coś w tym stylu. Nie ma sensu szukać dziury w całym.
Nie można jednak wykluczyć, że stoi za tym Mandaryn, który wykorzystał swoją moc do przejęcia zdalnej kontroli nad zbroją. Ale osobiście stawiałbym jednak na koszmary senne.
Gdyby ktoś ją ukradł to musiałoby dojść do starcia między wykradzioną zbroją a Starkiem, a nic nie wskazuje na to, by miało to takowej dojść. Bo zwyczajnie byłoby głupota wykradanie zbroi w celu porwania Pepper, by następnie ją porzucać. Poza tym dlaczego mieliby atakować Pepper skoro mieli Starka, jak na widelcu.
Zmysł z "systemem bezpieczeństwa" wydaje się interesujący, ale wolę sobie nie wyobrażać, co by się tam działo, gdyby uprawiali sex - Pepper zostałaby rozerwana na strzępy xD
Może to być efekt extremis (nanotechnologii) którą T.Stark umieszcza w sobie i tym sposobem jest w stanie kierować zbroją siłą umysłu.Scena z rękawicą od zbroji w trailerze bardzo fajnie to przedstawia.A skoro Tony ma koszmar to wiadomo że umysł świruje , a zbroja rzeczywiście może go w ten sposób chronić.
w 100% się z tobą zgadzam. pare dobrych miesięcy temu reżyser przecież sam wspominał w wywiadzie że w nowej części iron mana wystąpi extremis i wrogiem będzie mandaryn. poza tym na wikipedii jak wół pisze że stark w tej części będzie posiadać Extremis armor (albo może the bleeding edge) . owa zbroja jest przechowywana w Kościach starka.
Możliwe. Ale owe sceny nie mają z tym nic wspólnego, bo jeszcze jej nie posiada. Prawdopodobnie dopiero podczas operacji zostanie mu ona zaimplementowana, co jednak prawdopodobnie nastąpi dopiero w drugiej połowie filmu, przed finałową rozwałką. Chociaż sceny w trailerze są dość mocno pomieszane, więc nie można niczego wykluczać, jako ze ciężko określić ich kolejność.
Poza tym nie wyklucza to koszmarów sennych, zaimplementowanie chipów może stanowić ich przyczynę, tudzież mieć wpływ na ich kształt, obecność zbroi w koszmarach. Bo same koszmary zapewne mają związek z wydarzeniami z Avengers, poświęceniem się Starka, przeleceniem przez portal do galaktyki Chitauri i otarciem się o śmierć.
BTW: Wiki stanowi mało wiarygodne źródło informacji.
Chociaż w sumie nvm, nie ma o co się spierać, za mało wiemy. Nie ma sensu tworzenie rozbudowanych teorii na podstawie jednego trailera i paru mglistych wypowiedzi twórców. Na chwile obecną wszystko jest możliwe.
Ja to widzę tak: on mówi, że nie może spać, a jak śpi to ma koszmary. Ona tak się na nim opiera jakby go chciała z jakiegoś niespokojnego snu obudzić albo uspokoić, a on przez sen może mieć wrażenie, że ktoś we śnie go atakuje i nie świadomie nasyła na Pepper zbroję.
Prosta sprawa. Pewnie ma sen, że zbroja atakuje Pepper lub jego tudzież ich oboje.
Komplikujecie ..jak koń pod górę :] to był koszmar i tyle - koszmar w którym uzewnętrznił się lęk Tonego czyli przerost jego mocy nad nim samym i nie zdolność do opanowania jej ... - zwróćcie uwagę na to co mówi Mandaryn (Ben Kinsley) - " Bohater ..? Niema czegoś takiego " co to oznacza a no to że każdy "bohater" ... potencjalnie może być również zagrożeniem w raz z swoimi mocami.
Czy tylko ja zauważyłem, że te zbroje (przynajmniej na trailerze) są jakby słabsze? Iron patriot miotający jakimś biurokratą powinien go zmiażdżyć, mark 8 chwytający za rękę Pepper lub gdy jest na dnie oceanu? To troche dziwne, skoro Mark 7 był niesamowicie potężny, to został rozwalony jednym wybuchem -.- .
jak rozwalony? chodzi ci o eksplozję w domu Starka czy wciągnięcie go do głębin przez zerwany kabel?
Mark 7 miał najpotężniejsze uzbrojenie ze wszystkich zbroi ale Mark 6 był najmocniejszy fizycznie chyba...
Niewątpliwie Iron Patriot/War Machine byłby w stanie zmiażdżyć człowieka, ale nie sądzę by było to jego celem. Prawdopodobnie chciał wyciągnąć od niego jakieś informacje. Więc zabijanie go nie było w jego interesie.
Odnośnie pozostałych kombinezonów to nie wiemy jakich użyto materiałów do ich wysadzenia. Trzeba jednak pamiętać, że były to puste zbroje, pozbawione zasilania, więc ich wytrzymałość defensywna była ograniczona. Nie można też wykluczyć, że został uruchomiony mechanizm autodestrukcji i to on doprowadził do ich zniszczenia.
Moim zdaniem cytat Alfreda (lokaja Bruce'a Wayena ) najlepiej podsumuję lęk Starka - "Ten potwór kiedyś pana pożre..." jak dla mnie chodzi tu właśnie o ten aspekt lęku czysto psychiczny ..utrata innych priorytetów na rzecz zaspokajania potrzeb "potwora" nie tyle co samej fizycznej /mentalnej kontroli pancerza i Jarvisa ;)
W komiksie był taki motyw
//////SPOILER//////
że to zbroja Starka zabijała ludzi i ogólnie miał z tym jakiś problem... Było też coś z rozwaleniem samolotu co też widzimy na trailerze... A wszystko przez ten wirus-komputer w mózgu Starka
Rozwalenie samolotu było celowym działaniem. chciał kogoś uratować, dziewczynę, może całą załogę, bo samolot został chyba uprowadzony, widać na trailera porywacza ze spadochronem, i wydaje mi się, ze trzyma w ręce detonator (coś czerwonego), i do własnie do niego strzelił, ale najwidoczniej siła była na tyle duża, że spowodowała gigantyczną wyrwę w poszyciu samolotu i wyssało całą załogę.
Faktycznie był chyba takowy motyw w komiksie, ale to chyba jeszcze nie ta wersja zbroi. Chociaż sceny w trailerze są dość pomieszane, więc trudno jednoznacznie to wykluczyć.