Troszkę wybiegnę w przyszłość ,uważacie że seria ma szansę przebić Trylogię Spider-mana ,a
tym samym możemy zobaczyć iron-man'a 4 ? Czy jest szansa na kolejną 4-tą część ? jeżeli tak to
jakie macie propozycje co do wroga ?
Jak już pisaliśmy nie raz nie dwa IM 4 pewnie powstanie, ale nie prędko bo II faza kończy się na Avenach 2 w 2015r, a w III są podane na razie 2 filmy, które zaczną te fazę, więc troche sobie poczekamy na kolejny solowy film, jednak IM pojawi się prawdopobodnie w Strażnikach Galaktyki oraz co wiadome A2. Ja mam nadzieję, że film odniesie ogromny sukces i będą kolejne solowe filmy z Tony'm. Co do wroga to nie mam pojęcie, nigdy nie czytałem komiksów więc się nie znam i wypowiadać też się nie będę, znałem tylko Mandaryna i mam nadzieję, że go jeszcze zobaczymy. Jeśli o Spider-many chodzi o dla mnie patrząc teraz z perspektywy czasu to IM dawno już ją przebił, chociaż to 2 różne studia robią, ale nowym Amazing Spider-man był dla mnie o wiele lepszy niż 1 trylogia a dwójka zapowiada się jeszcze ciekawiej bo co raz to reżyser informuje nas o nowym wrogu i liczę na to, że tego nie spartaczy i jakoś ładnie to pociągnie.
Moim zdaniem Mandaryn mógłby przeżyć w 3-ce i pojawić się w 4-ce, co do Iron -man'a 4 również wydaje mi się że zobaczymy go, cóż ja mam inne podejście do trylogii , moim zdaniem to właśnie trylogia była lepsza od TASM, ale czekam na drugą część gdyż ciężko oceniać Trylogię z jedną częścią TASM.Ale tak jak mówie jednak na chwilę obecną bardziej przypadła mi do gustu Trylogia ,gdyż dodał sporo od siebie i nie zmykał się w 4-y ściany komiksu, dla mnie to duży plus, do tego dobra obsada aktorska :)
Problem z wrogami Iron Mana jest taki, że nie są oni zbyt znani nawet dla fanów komiksu. Ci bardziej znani jak Fin Fang Foom (to by było coś :D), M.O.D.O.K. albo Grey Gargoyle są dość dziwni więc musieliby być mocno zmienieni do filmu. Furtką zawsze jest motyw wrogich firm zajmujących się przemysłem zbrojeniowym i ludzi, którzy na podstawie zbroi Tony'ego stworzyli swoje.
No tak ale to gostek w zbroi i jak pisał kolega niżej to się w końcu znudzi. Do tego trochę nieaktualny bo komuch z ZSRR. ;D
Moim zdaniem, to fanom znudziłoby się oglądanie ciągle tego samego, czyli Iron Mana walczącego z ludźmi w zbrojach.