7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249142
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Wydaje mi się że bedzie to ostatnia trylogia Iron Mena jakiego znamy bo dają super wrogow i AIM
Pewnie pokona wszystkich oprocz Mandarina ale zginie Pepper i znowu wpadnie w nałog a Avengers bedzie przedstawione jak rewanzuje sie na Mandarinie

ocenił(a) film na 8
Malaszi

,,..ostatnia trylogia.. ? To już jakaś była trylogia Iron Mana ?
W The Avengers 2 , wrogiem najprawdopodobniej będzie Thanos.
Hulk jakby się zajął Mandarinem, to nie chciałbym go widzieć po tej walce (Mandarina).

Optimus22

Zle napisałem chodzi mi o to ze bedzie to ostatnia czesc iron'a a potem coś zmienią
Wg mnie Thanos będzie w Strażnikach
A Mandarid z 10 pierscieniami da rade wszystkim Avenger

ocenił(a) film na 7
Malaszi

Ale potwierdzono, że Thanos pojawi się zarówno w Guardians of the Galaxy, jak i Avengers 2.

ocenił(a) film na 8
Malaszi

Ja tam jestem innego zdania, co do Mandarina.

ocenił(a) film na 7
Optimus22

Musiałby wpierw go dopaść, a nie byłoby to takie proste. Zdolności Mandarina umożliwiłyby mu skuteczne unikanie starcia w zwarciu, natomiast w dystansie miałby niekwestionowaną przewagę nad Hulkiem.

Herushingu

Gdzie słyszałeś ze Thanos dostanie 2 filmy?

ocenił(a) film na 7
Malaszi

chociażby:
http://movies.cosmicbooknews.com/content/exclusive-thanos-confirmed-guardians-ga laxy-movie-and-avengers-2
&
http://www.digitalspy.co.uk/movies/news/a407041/the-avengers-2-guardians-of-the- galaxy-to-feature-villain-thanos.html
&
http://www.aceshowbiz.com/news/view/00053973.html
&
http://collider.com/thanos-guardians-of-the-galaxy-the-avengers-2/196684/

Herushingu

To jesli Thanos bedzie w 2 filmach wiem ze Straznicy beda niewypałem

ocenił(a) film na 8
Herushingu

No tak, ale w końcu Hulk ma nieograniczoną siłę, więc jakby się mocno, ale to bardzo mocno wściekł, to wątpię w to, żeby Mandarin miał z nim szanse.

Optimus22

Mandarin nie dopusci do bezposredniego konfliktu

ocenił(a) film na 7
Optimus22

Mandarin jest za inteligenty, by wciągnąć się w starcie w zwarciu, w którym oczywiście nie miałby większych szans, co nie oznacza, że nie przetrwałby kilku ciosów, bo o ile dobrze pamiętam jest w stanie wytworzyć pole siłowe, które pozwoliłoby mu na w razie konieczności na przyjęcie kilku ciosów zanim oddaliłby się na bezpieczną odległość.

Poza tym poziom złości, siły nie ma nic do rzeczy, bo nie byłby w stanie schwytać Mandarina, by wyładować zgromadzoną złość na postaci Mandarina.

ocenił(a) film na 7
Herushingu

Nawet największa siła okazuje się bezużyteczna w sytuacji niemożności jej przełożenia na wymierne działanie. Hulk mógłby rzucać samochodami etc, ale Mandarin byłby w stanie robić unikać i zmieniać trajektorie lotu obiektów ciskanych przez Hulka. Natomiast do starcia w zwarciu by nie doszło, w razie czego Mandarin ratowałby się ucieczką lub teleportacją w bezpieczne miejsce.

Herushingu

Czyli napewno nie usmiercom Mandarina

ocenił(a) film na 8
Herushingu

To jak Iron Man będzie z nim walczył ?

ocenił(a) film na 7
Optimus22

Iron Man jest szybszy i zwrotniejszy, posiada również liczne dystansowe uzbrojenie oraz dysponuje podobnym poziomem intelektu co Mandarin - jest w stanie wciągnąć go w pułapek, przechytrzyć. Wprawdzie Banner również jest geniuszem, ale wzrost siły Hulka jest wykładniczy do poziomu poziomu jego gniewu, który negatywnie wpływa na logiczne myślenie oraz świadome działanie. Iron Man jest w stanie nawiązać walkę z Mandarinem, nie oznacza to jednak, że jest w stanie go definitywnie pokonać (zabić, trwale unieszkodliwić), bo do tego z całą pewnością nie dojdzie.

Poza tym nie byłbym taki pewny, że do bezpośredniego starcia między Iron Manem a Mandarinem rzeczywiście dojdzie, czy też Mandarin przedstawiony zostanie wyłącznie jako osoba kierująca wydarzeniami z tylnego siedzenia. W końcu według początkowych informacji film miał skupiać się na historii z komiksu extremis, a Mandarin miał stanowić postać poboczną.

ocenił(a) film na 8
Herushingu

Nie zapominajmy że będzie tez "wielki" Iron Patriot, który powinien pozamiatać :)

ocenił(a) film na 7
Himiteshu

I do tego 16 zdalnie sterowanych zbroi, co daje spore możliwości walki z Mandarinem.

ocenił(a) film na 8
Herushingu

I możliwe ze mała pomoc Peppers ;)