Jaka wg Was zbroja jest silniejsza i potężniejsza jeśli chodzi i siłę fizyczną i o uzbrojenie ??
Nie koniecznie. Wystarczy spojrzeć na ,,Mark V,, , ona nie jest lepsza od ,,Mark IV,, .
5 jest wyjątkiem bo to jest chyba jego pierwszy pancerz który da się założyć w warunkach polowych (opieram się tylko na filmach jbc). Ale faktycznie wygląda na lżejszy.
Mysle że Mark 7,ale również godnym uwagi jest Mark 5 jest raczej najlżejszy i najmniej wytrzymały,ale za to podręczny.
Według mnie Mark 5 odpada, ponieważ on na dłużą walkę po prostu się nie nadaje, krótko mówiąc jest za słaby.
Swoją drogą pisząc już o pancerzach, to jestem ciekaw co Stark wymyśli np. w ,,Iron Man 7,, .,
Raczej powstanie, nie pamiętam kto to już mówił, ale nie chcą przestawać kręcić Iron Mana, i też nie chcą robić sequel, tylko po prostu robić kolejne części, nawet jak Robert Downey Jr. odmówi już współpracy albo już wiek nie pozwoli na odgrywanie roli Starka, to znajdą kogoś innego.
Było by wspaniale,tylko kto zastąpił by Roberta,przecież on jest stworzony do tej roli?,ale jak narazie pozostaje nam czekać na 3 część tego niesamowitego filmu.
I to jest właśnie pytanie, ale jak będą już się brać za kręcenie 4 części to raczej po ,,The Avengers 2,, , tak sobie myśle.
Też tak myśle że po Avengers,ale też mam nadzieje że Iron Man 3 będzie o niebo lepszy od 2 części na której niestety się zawiodłem.
Dla mnie będzie lepszy, co można już zauważyć po trailerze który jest fenomenalny, ale wiadomo, nie oceniam książki po okładce, tak samo filmu po trailerze.
P.S.
Po trailerze, trochę mi to przypomina ,,Mroczny Rycerz Powstaje,, .. W TDKR, Batman zostaje bez niczego. Bez pojazdów, bez całego sprzętu, tak samo Stark pozostanie bez niczego, bez pancerzy itd.
To prawda, tylko ja mam nadzieje że skończą z tym beznadziejnym humorem co zaprezentowali w 2 części.
Nowy Iron Man zapowiada się mroczniejszy i taki właśnie ma być,mam nadzieje że całość też będzie świetna.
Tony w zbroi Mark 6 może podnieść ciężar o masie 100 ton tak czytałem ale nie pamiętam gdzie ;/ w sumie jest przykład jego siły w Avengers kiedy to Tony w zbroi Mark 6 pcha wirnik statku a widać było , że lekki to on nie jest....