bo dubbing do tego filmu jest do bani . ja osobiście myślę że dubbing do takich filmów to najgorsza i najgłupsza rzecz jaką można było zrobić tak samo było z avengers , a przecież iron man 1 , 2 kapitan Ameryka , hulk , Thor pojawili się bez dubbingu i było bardzo dobrze ale u nas zawsze muszą coś spieprzyć
Dubbing powinien być tylko i wyłącznie w produkcjach Animacji, typu ,,Shrek,, albo ,,Auta,, . Montować dubbing w filmach akcji to według mnie, jest to totalna głupota nad głupotą.
a będzie dubbing ?? O.o niech tego nie robią... 2 poprzednie były bez dubbingu i niech tak zostanie.. później jak wychodzi na DVD to strasznie to brzmi na domowym odtwarzaczu.
Na Avengersów też poszedłem na napisy, bo dubbing ze zwiastuna mnie zabił, więc żeby mieć komfort oglądania poszedłem na napisy... chociaż lektor gdyby był to nie odmówiłbym.
będzie dubbing oto zwiastun iron mana z dubbingiem http://www.youtube.com/watch?v=UlIEX5dgpF8 . ale co my fani serii Marvella możemy zrobić ???
To są chyba jakieś jaja :O
Oglądając ten zwiastun złapałem się za głowę myśląc "Co oni najlepszego zrobili!" Przecież to psuje cały klimat filmu jak i pracę aktorów. Jak później na DVD dadzą ten dubbing a nie lektora to będzie masakra. Rozumiem że chcą więcej zarobić, ale NIE TAKIM kosztem. Avengersów też oglądam tylko i wyłącznie z napisami tak samo jak nowego Spider-mana, DUBB mówie stanowczo NIE w takich filmach.
muszę Cie zmartwić, bo jeśli coś już ma zrobiony dubbing to innej wersji się nie spodziewaj na DVD jak z dubbingiem :/ zostają ewentualne napisy, ale czasem jak wieczorem się w łóżku leży i na kinie odpalasz film to po prostu nie chce się czytać... Szkoda, wielka szkoda... Avengersów tak samo zje**li :/
Na dvd też pewnie będzie dubbing :< Tak samo było z Avengersami. To jest okropne, psuje cały klimat. Ja uwielbiam słyszeć prawdziwy głos aktorów. Jasne zawsze można włączyć napisy, ale jednak lektor jak dla mnie jest trochę wygodniejszych, można się bardziej skupić na tym co się dzieje na ekranie. Zepsuli to, jak już zrobili dwie części z lektorem to w trzeciej też powinien być lektor, a nie dubbing.
Czyli chcą więcej $$$$ szkoda, że takim kosztem, bo dubb jest masakryczny. Tak samo było w Hobbicie - Gollum mówiący głosem Szyca WTF!!! Wolał bym już obejrzeć nawet bez napisów, pewnie bym nie skumał połowy rzeczy ale bym przynajmniej miał porządny film.
Avengers było dostępne w 4 wersjach.
-Napisy 3D
-Dubbing 3D
-Napisy 2D
-Dubbing 2D
Tak samo pewnie będzie z Iron Man 3.
A na jaką wy planujecie premierę iść ? Nie żal mi kasy na 3D , ale nie lubię tych efektów. Był ktoś na Avengers w 3D dawało radę oglądać czy lipa?
Byłem na Avengers 3D, i napisze szczerze, że według mnie przyjemnie się oglądało w tej wersji. Na Iron Man 3 planuje iść, aczkolwiek nie wiem czy pójdę na dwie wersje, najpierw na 2D, a później na 3D.
ja chyba na 3D, bo 2D będę wałkował na kompie... chociaż efektów 3D mało co widzę w tych filmach xD
Ja chyba podobnie jak Optimus, poszedł bym na 2 wersje, pierw 2D a potem 3D aby sobie to porównać. Pierw na 2D aby skupić się i wciągnąć w film, a potem jak film okaże się zajebisty (a pewnie tak będzie :D) to na 3D aby zobaczyć jak wyglądają te "efekty" no i dla samego filmu <3
to przez Disneya, zarzadza dubbing i koniec. Wedlug mnie skoro maja czas na dubbing to zamiast tego lektora mogli by dac
Każdy chyba woli lektora ale oni i tak zrobią swoje ;( Mogliby już zostawić ten dubbing jeśli ktoś tak lubi oglądać ale mogliby zrobić jeszcze jedną wersje z lektorem
Ja na przykład wolę polski dubbing od lektora, ewentualnie bez dubbing tzn. po angielsku.
Nie nawiedzę polskiego przeplatającego się z angielskim, a czasami nie wiadomo kto wymawia daną kwestię.
Ja nie przepadam za lektorem, a co dopiero za dubbingiem. Jak oglądam filmy to tylko z napisami. W ten sposób, zawsze można jeszcze angielski podszkolić.
Dlatego mogliby zrobić kilka wersji i każdy znalazłby coś dla siebie. Mi tam lektor nie przeszkadza a jeśli słyszę też angielski to głos jest chociaż dopasowany do postaci a jak słyszę niektóre dubbingi to tylko złapać się za głowę. Czasem poprostu wolę skupić się na filmie niż na czytaniu chociaż po tym jak słyszałam dubbing ze zwiastuna zapewne pójdę na wersję z napisami :D