7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249129
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

W sieci pojawiły się kolejne doniesienia z planu produkcji. Pierwsza z nich dotyczy kostiumu Iron Patriot – jest to strój opracowany przez Starka, ale w komiksach Dark Avengers używa go Norman Osborn. Disney/ Marvel Studios nie posiada jednak praw filmowych do niczego, co jest związane ze Spider-Manem – dlatego Człowiek Pająk nie pojawił się w Avengersach. Oznacza to, że Osborn będzie zastąpiony przez inne postacie, a wątek kostiumu odpowiednio zmieniony. W Iron Manie patriotyczny strój będzie nosić Eric Savin grany przez Jamesa Badge Dale’a.

Uwaga, spoliery!

Ben Kingsley wciela się w rolę Mandaryna, będącego w komiksach Marvela największym wrogiem Iron Mana. Mandaryn to niezwykle inteligentny naukowiec, który posiada nadnaturalne moce dzięki dziesięciu pierścieniom. Jednak w trzeciej części serii jego postać zostanie tylko wprowadzona, a do jej rozwinięcia będziemy musieli poczekać na czwartą odsłonę serii.
Głównym superłotrem pozostaje naukowiec Aldrich Killan, grany przez Guy’a Pearce’a
Killan opracuje nowy system użycia nanotechnologii, umożliwiający zmianę ludzi w prawdziwe maszyny do zabijania. Będą oni praktycznie cyborgami, a Stark aby im dorównać, również będzie musiał rozwinąć technologie swojego kostiumu
Mniej ważnymi przeciwnikami Starka są Firepower (Ashley Hamilton) oraz Coldblood-7 (James Badge Dale), ich wizerunki będą odbiegały od tego, co mogliśmy zobaczyć w komiksach
Aktor William Sadler (Szklana Pułapka 2) dołączył do obsady w jeszcze nieujawnionej roli

Premiera filmu została zaplanowana na 3 maja 2013 roku.

Himiteshu

Fajnie. A ciekawe, co będzie z miastem po ataku w Avengersach, będą ja odbudowywać, czy jak?

ocenił(a) film na 8
Vanesa

Ojj wiesz, tyle razy juz bylo niszczone przez ataki złych sił z kosmosu, lub po prostu złych sil :P i zawsze na koncu pozostaje takie samo ze sobie poradzi. Osborn, ktory w komisksie naklada zbroję Iron Pateiot zdjął SHIELD oraz przejął kontrole nad Stark Tower, wiec pewnie 3 sporo namiesza w universum. Jak wiadomo Marvel Studios nie ma praw do postaci ze Spider-Mana, choc to jest dziwne bo z tego co wiem Marvel Studios polączylo sie z Disneyem, a moze sie mylę wiec inna postac bedzie Iron Patriotem. Trzecia czesc pewnie bedzie powiązana z The Avengers. Wiem, że w obsadzie ma nadal byc aktor grający War Machine i Scarlett Johansson. Najbardziej mi zalezy wlasnie na postaci War Machine ;)

ocenił(a) film na 6
Himiteshu

Jeśli to prawda i zarówno będzie War Machine i Black Widow, będzie swietnie.

Himiteshu

Miałem nadzieję że w filmie będzie też Ghost a co do kostiumu to bardzo prawdopodobne bo w 2 części widać przektój tarczy Kapitana Ameryki i ten strój bardzo go przypomina.

ocenił(a) film na 7
Himiteshu

Czyli wychodzi na to, że Coldblood będzie jednocześnie Iron Patriot'em. Dziś wyciekły zdjęcia z planu na których widać logo firmy Advanced Idea Mechanics, która w komiksach była organizacją terrorystyczną, zajmującą się opracowywaniem (i kradzeniem cudzych) zaawansowanych technologii. W historii komiksowej Extremis na której ma być oparty ten film, naukowiec Aldrich Killan dostarczył technologię terrorystom, wydaje mi się, że tutaj zmienią fabułę i terrorystów, wyrzucą talibów i sprzeda nanoroboty właśnie organizacji A.I.M. a Firepower i Coldblood/Iron Patriot, mogą być członkami właśnie tej bandy, to by pasowało, Firepower miał wielką zbroję własnej konstrukcji, Coldblood mógłby zwędzić Patriota Tony'emu. Nie wiem tylko jaki związek z tym wszystkim miałby mieć Mandarin. No i napewno znów zobaczymy War Machine w akcji :)

ocenił(a) film na 7
barry4500

Ps: Możnaby dodać Firepowera/Ashleya Hamiltona na liście aktorów pod tym filmem.

barry4500

będzie A.I.M o kurczę! zarąfajnie.