7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249129
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Wiadomo na pewno, że w scenie po końcowych napisach "Iron Man 3" przedstawiony zostanie
superbohater, który dostanie swój własny film. Czy wiemy, kim on będzie?
Wraz z "Avengers" zakończyła się pierwsza faza tworzenia kinowego uniwersum Marvela, która
jest ściśle ze sobą powiązane. Natomiast z "Iron Man 3" rozpocznie się druga faza, którą
rozwiną także "Captain America 2" oraz "Thor 2", a finał nastąpi w "Avengers 2". Do tego dojdą
dwa filmy o nowych superbohaterach, którzy wcześniej nie mieli własnych produkcji.
Edgar Wright ("Wysyp żywych trupów") publicznie mówił, że "ma nadzieję w tym roku nakręcić
coś z Ant-Manem". Od miesięcy mówi się, że reżyser ma zająć się tym projektem, lecz zdjęcia
na pewno nie rozpoczną się w tym roku. Zachodnie media spekulują, że Wright może stanąć za
kamerą sceny po napisach "Iron Man 3", w której po raz pierwszy zobaczymy tego
superbohatera. Joss Whedon podobnie zrobił, kręcąc scenę po napisach w "Thorze", która była
wstępem do "Avengers".
Na razie to pogłoski. Na oficjalne potwierdzenie będziemy musieli jeszcze poczekać. Ponadto
prezentujemy logotypy nadchodzących filmów Marvela.

ocenił(a) film na 7
Lucek__90

Ant-Men mnie nie przekonuje. Ja liczę na Black Panther, tym bardziej że były nawiązania do tej postaci we wcześniejszych filmach:)

Rinoa_Sin

Możesz podać w których ?? I mniej więcej w jakich minutach albo sytuacjach .;)

ocenił(a) film na 7
zulik86

Nie są to jakieś straszne nawiązania, ale jednak - w "Iron Manie 2" na jednym z ekranów Starka z mapami pokazali Wakandę (państwo, z którego pochodzi Black Panther), a Kapitana Ameryki jest zrobiona z vibranium, które pochodzi z Wakandy :)
Niestety, ostatnie wieści nie wskazują na film z Panterą w roli głównej, ale z drugiej strony jakby w drugiej części po ekranie miałoby biegać 50 superherosów bez ładu i składu to może nawet lepiej.

ocenił(a) film na 10
Rinoa_Sin

a ja bym chciał, żeby w końcu dali Czarnego Kota, który ma powiązanie z Kapitanem :PP ale w sumie po napisach Iron-Mana mogłoby to być :D

ocenił(a) film na 6
Lucek__90

A ja czytałem że mają zekranizować Human Fly

ocenił(a) film na 6
Lucek__90

Wiem że to głupie i wydaje się nie możliwe ale najfajniej by było gdyby twórcy Avengers dogadali się co do praw z Fox i przy planowanym filmie o Wolverine wtrącili watki reszty universum,Lub z sony przy kolejnej odsłonie spider-man'a

BukaLoL

To jest nie realne NAWET w wyobraźni.

Lucek__90

z tego co czytalam, to Hulk ma wystapic w 3 czesci Iron Man.
Po obejzeniu The Avengers mozna sie tego ewidentnie spodziewac.

ocenił(a) film na 7
Lucek__90

"Do tego dojdą dwa filmy o nowych superbohaterach, którzy wcześniej nie mieli własnych produkcji." - stawiam że będzie to Ant-Man i Black Panther.

ocenił(a) film na 7
nailpolish

@TheBlur, ale ponoć w Avengersach właśnie miało być nawiązanie do nowego Spider-mana! Niestety, jak chcę wkleić link, FilmWeb nie chce opublikować mojego posta, więc wklejam artykuł ze strony Hatak:

"Dowiadujemy się, że Disney oraz Sony porozumieli się i w "Avengers" w istocie miało być nawiązanie do nadchodzącego "Niesamowitego Spider-Mana". Dlaczego go nie zobaczyliśmy?

Pomimo tego, że Disney/Marvel nie ma praw do Spider-Mana, porozumieli się ze studiem Sony, aby w "Avengers" zrobić mały crossover. W końcu wszyscy superbohaterowie istnieją w tym samym uniwersum. Okazuje się, że w "Avengers" nie miał pojawić się sam Spider-Man, ale przygotowano budynek Oscorpu, który zobaczylibyśmy podczas walk na Manhattanie.

Nie udało się tylko dlatego, że zabrakło czasu na połączenie komputerowo wygenerowanego budynku z resztą miasta. Dla fanów ważny jest fakt, że studia podjęły rozmowy, by takie crossovery miały miejsca - może następnym razem im się uda?"