http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wTqPBBBgXdI
Co myślicie ? Wygląda na to, że Tony sam wysadzi zbroje.
No raczej jest zmuszony, gdyż traci wszystko i pewnie nie chce dopuścić, by jego zbroje wpadły w niepowołane ręce. Wiem chyba o co Ci chodzi; mnie osobiście wydaje się, że nikt mu nie każe ich zniszczyć, lecz sam wyjdzie z tą 'inicjatywą'.
Dla mnie to on te zbroję wysadził specjalnie. One są w gablocie dla ozdoby. Ostatnio pisali, że Tony będzie miał najprawdopodobniej tajną pracownie pod ziemią a w niej kilka nowych zbroi (podajże 40).
Czytałem, że Tony ma robić nowe zbroje, bazując na starszych modelach( bądź z ich części).
Ja też czytałem, o kilku wersjach, ale dla mnie to raczej 40 zbroi, a to dlatego, że nowe zbroi nosi też nazwę ,,Mark 47,, .
Jak dla mnie, może mieć cała armie byleby były zaopatrzone w sztuczna inteligencje. A nie, żeby ktos nimi sterowal za pomoca joysticka czy klawiatury... :)
Sztuczna inteligencja, to pojęcie względne, nie liczyłby na całkowicie samodzielne zbroje. Prawdopodobnie będą one sterowane przez Starka poprzez Jarvisa z głównej zbroi.
No to niech będą jakieś komendy głosowe w stylu: no to chłopaki tworzymy szyk bojowy i lecimi dokopać złym panom. Ale, żeby własnie nie były sterowane recznie jak jakieś zabawki z supermarketu ;)
Wydaję mi się, że to będzie wyglądało tak: na posiadłość Starka zostają wysłane rakiety, on zbiega do pracowni, wysadza zbroje w gablotach ( na pewno miały zainstalowaną autodestrukcję ) w obawie przed ich kradzieżą. Zaznaczam, że w ujęciu gdzie Tony wysadza zbroję jest poobijany, jakby po tym właśnie wybuchu.
No nie wiem podczas nalotu rakiet Tony jest z Pepper w salonie, a nie w pracowni.
Pierwsze pociski uderzają w pracownie, nie miałby gdzie zbiegać, nic nie zostało z pracowni, a z całą pewnością nie okna, które wyglądają całkowicie normalnie w rzeczonej scenie.
Od samego początku uważałem to za efekt systemu autodestrukcji, bo wyraźnie widać, że zbroje rozsadza od środka, ale nie sądzę, by scena w której zakrwawiony Stark wykonuje nagły ruch miała z nią cokolwiek wspólnego, bo to raczej nie tego typu rzecz którą można zainicjować osobistym wyzwalaczem, proces autodestrukcji musiałby zainicjować przez główny komputer lub werbalnie (poprzez Jarvisa). Osobiście wydaje mi się że w rzeczonej scenie wykonuje ruch przywołania zbroi, i nie kryje się za tym nic więcej
lol przecież wyraźnie widać że gdy jest atak na dom Tony ubiera zbroję ( widać to jak się slizga po zapadajacej podłodze ) następnie jest wciagany pod wodę ( lina wokół szyji ) na 100 % razem z Peper.
Bo jakby nie było zawiera sceny z filmu, ale prawdopodobnie autorowi nie chodziło tyle o sam trailer, co o dyskusje, która może się wywiązać odnośnie zwiastuna, jak chociażby miało to miejsce przy okazji pierwszego trailera.
Wiele osób unika takich dyskusji, a ja nie chcę nikomu psuć zabawy z oglądania na świeżo filmu : )
0:30 - nie wiedziałem że Pepper ma takie fajne piersi :P a tak na powaznie, to nic specjalnie nowego nie pokazali, to pewnie jakas jest reklamówka puszczana w japonii, oni zawsze dostaja nowe sceny do zwiastunow jak bylo przy Avengersach. No nic, czekamy na newsy, z tego co czytalem o Mandarinie to po pierwszej walce z Iron Manem jakis czas później stworzył grupę superłotrów do walki z Avengersami, ciekawe. Pozdrawiam