7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249142
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Pytania :)

ocenił(a) film na 8

Oglądając zwiastun po raz ,,X,, nasunęły mi się kilka pytań, a mianowicie ?
Scena z 0:45, która pokazuje jak wybuchają zbroję, łączy się ze sceną z 1:08 ? Gdy Pepper i Stark odwracają się. Wyjaśnienie poniżej : )
Kto leży na ziemi w 0:52 ? Ten kto tam leży, to tak jakby miał reaktor, a przecież mi to nie wygląda na Starka, chyba, że ja już ślepy jestem.

A tutaj kilka zdań na temat pierwszego pytania :

Gdy widzimy Pepper i Starka, jak się odwracają, to w tym momencie są ,,przestraszeni,,, a to dlatego, że może usłyszeli te wybuchające zbroje w pracowni Starka. Może Mandaryn najpierw chciał zniszczyć zbroję, żeby Stark nie mógł je założyć w ramach obrony, po czym rozwalił rakietami cały dom i był w przekonaniu, że Stark zginął, a tak na prawdę Stark przeżyje.

ocenił(a) film na 7
Optimus22

Nie wiadomo. Ciężko to stwierdzić na podstawie trailera. Odwracają się, bo zwyczajnie usłyszeli silniki nadlatujących helikopterów , widać, że zwracają się w kierunku okien. Chociaż i wcześniej mają nietęgie miny, ale nie sądzę, by miało to związek z wysadzeniem zbroi, bo oznaczałoby to, że ktoś miał dostęp do laboratorium Starka, co jest wprawdzie możliwe, ale dlaczego nie wysadził wszystkich zbroi?

Poza tym wygląda to na system autodestrukcji, bo na zwolnieniu widać, że zbroje rozsadza od środka. Oczywiście o niczym to nie przesądza, bo system autodestrukcji nie musiał zostać zainicjowany przez Starka.

W 0:52 leży na ziemi Happy Hogan (grany przez Jona Favreau), i wydaje mi się, że to po prostu krew, widać, że dostał niezły łomot i za chwile prawdopodobnie zostanie dobity.

ocenił(a) film na 7
Herushingu

Nie ma też tam nigdzie nowej zbroi, która powinna stać na środku laboratorium, co mogłoby oznaczać, że ma ją na sobie Stark. Poza tym, jak już raz pisałem, problem trailerem jest taki, że sceny w nim zawarte wykluczają się nawzajem, co może sugerować, że nie wszystko dzieje się naprawdę.

ocenił(a) film na 8
Herushingu

Dostęp do laboratorium Starka jest możliwy, tak jak napisałeś. Może przejęli kontrolę nad zbrojami i je zniszczyli czyli właśnie ta autodestrukcja. Można też zauważyć, że pierwsza lub dwie pierwsze rakiety, uderzają tuż pod pracownie Starka.

W trailerze owszem, widać, że tylko trzy zbroje wybuchają a to dlatego, że tak jest zmontowany trailer. Z pewnością każda zbroja wybuchnie po kolei.

ocenił(a) film na 7
Optimus22

Mówiąc o nie zniszczeniu wszystkich zbroi, chodziło mi raczej o to, że nie zniszczono najnowszej zbroi, w której zostaje wciągnięty pod wodę, a której to w ogóle tam nie widać.

ocenił(a) film na 8
Herushingu

Sceny w trailerze, są tak pomieszczane, że nie idzie się połapać w ogóle.

ocenił(a) film na 6
Optimus22

Nadal nie wiadomo kiedy następny trailer? ;/

ocenił(a) film na 8
Blake_16

Można tylko przeczuwać, że gdzieś w styczniu/lutym. A jak na razie żadnych oficjalnych informacji nie ma co do następnego trailera.

ocenił(a) film na 8
Herushingu

To jak się pepper uratowała, skoro tylko stark miał zbroje, a nie mógł jej za bardo uratować bo siebie ratował.

ocenił(a) film na 7
biboktymon

Własnie do tego zmierzałem, gdyby ktoś zadał sobie tyle trudu dla zniszczenia zbroi, to zniszczyłby je wszystkie, czego nie zrobił, nigdzie w scenie nie widać najnowszej zbroi, widzimy jedynie, że wysadzeniu uległy zbroje w gablotach, które raczej stanowią element dekoracyjny, bo raczej mało prawdopodobne, by planował kiedykolwiek jeszcze przywdziewać Marka I lub II. Wprawdzie w komiksie miało to miejsce, ale tylko dlatego, że został zestrzelony nad Afganistanem, i miał do dyspozycji wyłącznie Marka I przechowywanego w ukrytej pracowni w górach w Afganistanie. Co jednak nie skończyło się dobrze, bo został rozerwany na strzępy przez Iron Patriota, i niemalże zabity. Poza tym nie ma to większego sensu, skoro pierwsze rakiety uderzają w jego pracownie, znajdująca się pod salonem, jaki sens w niszczeniu czegoś, co zostało już zniszczone?

A odnośnie Pepper to widzę to następująco, pierwsze pociski uderzają w posiadłość Starka, siła uderzeniowa odrzuca ich w głąb rezydencji, Stark każe Pepper uciekać samemu przyzywając jedną ze zbroi, w końcu ktoś musiał się uporać z nieproszonymi gośćmi, powstrzymać zmasowany atak. To raczej nie jest moment, gdy Pepper przywdziewa zbroje, ale nie można tego wykluczyć.

ocenił(a) film na 10
Herushingu

Może założenie zbroi przez Pepper to będzie właśnie sposób na wydostanie się z rezydencji, tylko, że wtedy nie bardzo zgadzałoby się to ze sceną jak Pepper po wybuchu ogląda zniszczoną maskę IM.

ocenił(a) film na 8
Herushingu

Po prostu nie zostało to wyjaśnione, specjalnie tak trailer zrobili żeby zasiać ciekawość.

ocenił(a) film na 8
Herushingu

Może zbroję wybuchające w gablocie, miały miejsce w pierwszej połowie filmu, natomiast zamach na dom Starka w drugiej połowie filmu. Bo tak jak piszesz, sensu nie widzę tutaj. Po co rozwalać zbroję, a po chwili rakietami strzelać w dom, i to jeszcze praktycznie w samą pracownie pierwsza rakieta uderza.

ocenił(a) film na 7
Herushingu

Stark i Pepper uslyszeli smiglowiec i się odwrócili i wtedy rakiety uderzyly w fundamenty budynku tam gdzie znajdowala sie pracownia (wybuch kazdej zbroi po kolei może być albo zainicjowany przez starka który obawiał się by nie padły łupem najeźdzcy albo jest to zrobione dla widowiska) najnowszej zbroi nie ma w pracowni bo ma automat (w jednej ze scen widac jak przychodzi do sypialni) zatrzymuje starka by ten z peper uciekał i sama walczy ale wpada do wody i zostaje przygnieciona a mandarin uwaza ze pokonal starka... taki moj szybki wyklad poglądów ale znajac zycie wszystko moze byc na opak.

Optimus22

W komiksie było tak, że Stark tak jakby złączył się ze zbroją ciałem.
W filmie za pomocą tego właśnie eksperymentu(extremis) połączy się z wieloma zbrojami, czyli wybuchająca zbroja to jedna z tych.
Tak orzynajmniej wynika z teraźniejszego info.

ocenił(a) film na 8
Optimus22

Ze zwiastunow nigdy sie sceny nie lacza xD to taki chwyt w filmach zeby zrobic zamieszanie w glowie fanow, kurde :P