7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249142
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Zastanawiam się, czy Stark będzie posiadał może dwie zbroję Mark 8, a to dlatego, że jak widzimy na pierwszy trailerze, gdzie zbroja ewidentnie spada do morza wraz z całym domem, i zostaje przygnieciona przez kilka ton betonu. I teraz moje pytanie jest następujące, czy zbroja Mark 8, jest na tyle wytrzymała, aby bez żadnego wgniecenia wyjść z tego cało ? W spotach oraz trailerze widać, jak Tony upada na ziemie (i raczej jest to już końcówka filmu, po wszystkich walkach), i właśnie nie widać żadnego wgniecenia przy reaktorze łukowym lub gdziekolwiek indziej .

A tutaj jedna ciekawostka, że na spotach widać nazwę zbroi : MK42 a nie np. MK8 : )

ocenił(a) film na 6
Optimus22

Pewnie ma tych zbroi kilka, w końcu go stać:)
Na jednych zdjęciach widać te nową zbroje w wersji złotej a raz w wersji srebrnej, przynajmniej mi się tak wydawało.
A co do mark XLII czyli 42 to tez to trochę dziwne, czemu nie 8 albo 9. Może ma ich aż tyle gdzieś pochowanych w Stark Tower lub gdzieś indziej. Patrząc na modele figurek wypuszczonych parę dni temu przez Hot Toys to widać te z przewagą złotego mark XLII i trochę zmodyfikowaną zbroje war machine.
Gdzieś jeszcze spotkałem się z linkiem do zabawki z jakiejś innej firmy i było tam coś o zbroi do lotu w kosmos, pewnie pod koniec filmu sobie poleci do guardiansow, a po drodze spodka Thora lecącego na ziemie, ale to już takie moje wymysły. W końcu Stark już w Avengers wleciał przez portal w kosmos.

ocenił(a) film na 8
napalony666

Pytasz czemu nie 8 albo 9. Odpowiedź jest prosta, ponieważ jak do tej pory, w filmach widzieliśmy tylko 7 wersji zbroi. Co do ilości zbroi, to Stark będzie posiadał tajną pracownie ze zbrojami. O locie w komos, dyskutowaliśmy już w innym temacie, poprzeglądaj sobie jak chcesz. W Stark Tower pewnie Tony ma kilka zbroi.

ocenił(a) film na 6
Optimus22

No napisałeś właściwie w tym poście wszystko to co ja w tym wyżej :) ciekawe czy w filmie zobaczymy zbroje od mark 8 do 41 w takim razie:D o ile takowe istnieją.

ocenił(a) film na 8
napalony666

Można powiedzieć, że potwierdziłem tylko twoje nie które słowa :)
Owszem, najprawdopodobniej zobaczymy 40 zbroi które Tony będzie kontrolował : )

ocenił(a) film na 8
Optimus22

Jak Tony wylatuje z samolotu i ratuje ludzi i później upada na śnieg to ma zbroję mark 8 ( przenośną ) IMO Bo jak by się zmienił w samolocie ?

Co do scen w domu to trudno powiedzieć czy to zbroja mark 3 / mark 4 / mark 6 / mark 7

ocenił(a) film na 8
rem6_2

Jedyna przenośna zbroja to jest Mark 5 .

Stark będzie musiał uratować ludzi z samolotu, bo przypuszczam, że w samolocie będzie bomba (widać na spotach, jak samolot wybuchowa). Tony po prostu uderzy w samolot (co też widać na spotach), po czym zrobi się dziura w samolocie i cała załoga wyleci.

A te ostatnie zdanie, to nie mam pojęcia o co ci chodzi.

ocenił(a) film na 8
Optimus22

Ciekawe spostrzeżenia , chociaż cały czas się łudzę że moce Mandaryn sprawiły wybuch.

Ostatnie zdanie chodzi mi o wybuch w domu , najpierw widzimy Tonego bez zbroi , a później w pancerzu , ale jakim ? Trudno to ocenić z tej sceny.

ocenił(a) film na 8
rem6_2

Szczerze ci powiem, że dalej nie rozumiem o co tobie chodzi : ). Może podaj czas w trailerze, o które sceny ci chodzi, ale pytasz w jakim pancerzu, to z mojej wiedzy wiem, że Tony będzie używał dwóch zbroi : Mark 6 oraz oczywiście tą nową czyli Mark 8 zwaną też Mark 42.

Optimus22

Nie ma znaczenia bo ta scena jest w każdym,atak na dom stoi z Pepper,potem jest pod wodą w zbroi

ocenił(a) film na 8
rem6_2

I oczywiście numer trailera :)

ocenił(a) film na 8
rem6_2

Mandaryn musiałby być bliżej samolotu (danego obiektu), żeby mógł go zniszczyć w jakiś sposób (tak mi się wydaję), a wątpię, że dokonał tego z ziemi, ponieważ wysokość lecącego samolotu sięga blisko 10 km :), ale spostrzeżenie jak najbardziej ciekawe :).