Robert Downey Jr. ujawnił jedną scenę, gdzie jako Tony Stark będzie miał tylko jedną rękawice oraz jedną nogę z całej zbroi i będzie musiał uciec wielu porywaczy. Mówi, że to świetna zabawa : ). O tej scenie mogliśmy się domyśleć już dawno temu, gdyż zaprezentowano to jako pierwszą grafikę koncepcyjną, ale teraz sam aktor potwierdza, że tak będzie.
Źródło : http://perezhilton.com/2013-01-29-robert-downey-jr-iron-man-3-spoilers#.UQeytPKs aSo
Znajomość angielskiego się przydaje, co nie? ;)
BTW myślę, że chodzi o to: http://www.imdb.com/media/rm2467278336/tt1300854
Szczerze mówiąc to zaczynam się bać. Przez te wszystkie newsy mam wrażenie, że film będzie przesadzony. Mam nadzieję, że się mylę.
Początkowo film miał bazować na komiksie Extremis, ale wiele się zmieniło od tego czasu, i obecnie w filmie mamy: super żołnierzy opartych na nanotechnologii, Podpułkownik Erica Savin aka Coldblood-07 (cyborg, efekt badań nad super żołnierzami), Mandarina, Radioactive Mana, Rescue Armore (Pepper), dużą ilość zdalnie sterowanych zbroi, implementacje Extremis, wyprawę w kosmos, nową zbroję War Machine (Iron Patriot) etc.. Trochę dużo tego wszystkiego...
Moim zdaniem to i dobrze, gdyż będzie film pełen niespodzianek, ciekawych zdarzeń, ale to tylko moje zdanie.
No niby tak, ale żeby dobrze to zrobić to chyba trzeba czasu, nie? Nawet w 3 godziny nie przedstawiliby tego wszystkiego w sposób, który wyglądałby w miarę racjonalnie. A teraz jeszcze jakiś news, że IM wyleci w kosmos. No kurde, nie chcę znać zakończenia. Chcę je zobaczyć w kinie. Powinni dawkować napięcie, a nie nas zarzucać nowymi bohaterami i wydarzeniami.
Wszystko zaczyna brzmieć trochę absurdalnie. IM uciekający z jedną rękawicą i jedną nogą od zbroi. Zajefajnie. Doprawdy.
Racja, ciężko opowiedzieć o tylu rzeczach w jednym filmie. Również się zgodzę z tobą z ta wiadomością, że Stark poleci na samym końcu filmu w kosmos. To już mogli sobie odpuścić i nie publikować takich informacji. Owszem, mogli napisać ,,prawdopodobne,, zakończenie filmu, ale w taki sposób, że ciężko byłoby się połapać o co chodzi, albo i w ogóle nie pisać.
No z tym uciekaniem będzie ciekawie, a jeszcze ciekawie jest to, co się stało z pozostałymi elementami zbroi. Być może Stark przywołał do siebie zbroję, ale nie wszystkie części przeleciały.
Stawiałbym raczej na fakt, że w trakcie tej sceny Stark był na etapie prac nad "przywoływaniem" zbroi, w trailerze mamy scenę w której Stark ćwiczy "przywoływanie" rękawicy, najwidoczniej zaczął prace od rękawicy i buta, i dlatego też ma zaledwie po jednej ich sztuce, jako że to nadal prototypy.
Może przeciwnicy wejdą do pracownicy Starka poprzez ,,wyjazd,, z pracowni (jeśli wiesz, o który mi chodzi), i Stark będzie miał właśnie na sobie tylko te dwie części od zbroi. To jest dość prawdopodobne, gdyż na jednym z ,,Sneak peak,, jest scena gdzie Tony odwraca się w stronę wyjazdu z pracowni.
I co? Za pomocą jednej rękawicy i jednego buta ucieknie przed swoimi prześladowcami? O.o Sorry, ale póki co wyobrażam sobie jak Tony biegnie jak blondynka z połamanym obcasem.
Ale ja nie mam do Ciebie o to pretensji. :) Piszę tylko, że ta wiadomość brzmi dla mnie trochę absurdalnie.
+ dochodza do tego postacie drugoplanowe, jak dr Aldrich Killian, dr Maya Hansen, uśmiercenie Happy Hogana oraz prawdopodobne wprowadzenie postaci Janet van Dyne aka Wasp...
Dokładnie o to mi chodziło. Według mnie to trochę za dużo jak na jeden film. No, ale cóż. Nie chcę oceniać zanim nie zobaczę. Cały czas wierzę, że jednak zaskoczę się pozytywnie.
Scena wylotu w kosmos pewnie będzie po napisach, jako zapowiedź GoG. Tak myśle. Piszecie że będzie tyle wrogów a może będą to ciągnęli przez 2 filmy na przykład. Do premiery jeszcze trochę czasu więc mam nadzieję, że i ja się nie zawiode.
Przed seansami Iron Man 3, mogą dać krótki spot nowego Thora. Natomiast tą scenę gdzie Stark leci faktycznie w kosmos mogą dać po napisach końcowych, tak jak kolega ,,mateusi91,, napisał.
@Optimus22 ma chyba racje. Bo według mnie po co reklamować Thora, który już się w publicznością stykną i każdy ko zna albo kojarzy, a takie GoG to nowość więc jakaś większa reklama by się im przydała. A na reklame Thora przyjdzie pora mimo iż jest wcześniej niż GoG. Ale to tylko moje zdanie.
Tak, tylko GoG wychodzą za ponad półtorej roku, a Thor trochę ponad pół roku i nic jeszcze o nim nie było słychać, żadnej zapowiedzi. Z planu też niewiele "wypłynęło".
Ale niewątpliwie wolałbym nawiązanie do GoG, bo gdyby Stark wyruszyłby w kosmos i spotkał Strażników to istniałaby spora szansa na jego udział w tejże produkcji, w końcu był jednym z członków Strażników Galaktyki.
Bardzo bym się cieszył, jakby Stark wystąpił u Strażników Galaktyki. Jak Thanos ich pokona, to pewnie Stark namówi ich, żeby wraz z nim wrócili na ziemie i wtedy wspólnymi siłami pokonaliby Thanosa.
Praktycznie w ogóle niemożliwe. Zapowiedź do Avengers 2, będzie najprawdopodobniej przy filmie ,,Strażnicy Galaktyki,, .
Zgadzam się z Optimusem22. Moim zdaniem to będzie tak, albo: Thanos pokona GoG, Nick Fury wysyła Starka w kosmos w celu zwerbowania GoG do Avengersów bo Thanos atakuje Ziemie i tylko z ich pomocą będą w stanie go pokonać albo GoG pokona w swoim filmie Thanosa a on w zemście atakuje Ziemie za namową tego ciemnego władcy (filmik po Avengersach, niestety nie pamiętam jak on się zwie) i Stark leci po pomoc w kosmos.
Coś w tych 2 rzeczy tak czuje :D
Jedno mi coś nie pasuje. Thanos nie może być wrogiem Avengersów a jednocześnie Strażników Galaktyki. Dajmy na to, że Stark faktycznie poleci w kosmos do Strażników Galaktyki. W filmie o Strażnikach Galaktyki zobaczymy jak Iron Man razem z nimi walczy z Thanosem. Tą walkę przegrywają i Stark namawia Strażników, aby z nim razem wrócili na ziemię, jednak SG odmawiają Starkowi i pozostają na swoim miejscu, po czym Stark wraca sam na Ziemię (i tutaj już akcja w Avengers 2 ). Problem jednak w tym, że aby zachować jakiś sens w dalszych produkcjach Marvela, producenci nie są wstanie w nie cały rok zrobić tak, aby Strażnicy zagościli w Avengers 2 (przynajmniej moim zdaniem). Podsumowując, myślę, że w Avengers 2 zobaczymy jakieś innego złoczyńce niż Thanos. Natomiast w trzeciej części Thanos postanowi sam osobiście przejąć Ziemie i w tym celu ją atakuje, a Stark znając już możliwości Strażników udaję się po nich i prosi ich o pomoc.
P.S. To jest tylko moja taka wyobraźnia : )
Według mnie brzmi to trochę naciąganie. :) Wątpię, żeby ot tak po prostu wrócił na Ziemię do Avengers 2. Wydaje mi się, że w GoG jeszcze Tony'ego nie będzie (czy była jakaś plotka o jego uczestnictwie?).
To jak twoim zdaniem, Starka nie będzie w GoG, to po co miałby lecieć do nich. I po co producenci mieliby dokręcać takową scenę ? : ). Jak już poleci w komos do nich, to raczej go tam zobaczymy, być może nie w walce, ale zobaczymy.
Nie napisałem że dokręcają taką scenę, bo tak nie jest. Jest plotka, że najprawdopodobniej taką scenę dokręcą przed premiera filmu.
P.S. Czytaj ze zrozumieniem : )
Z czytaniem ze zrozumieniem akurat nie mam problemu. -> "po co producenci mieliby dokręcać takową scenę" według mnie może brzmieć to dwojako - jakby planowali dokręcić taką scenę. ;)
W każdym razie nie słyszałam plotek, że mają taką scenę dokręcić (czas przyszły :P), dlatego się zdziwiłam...
Okładka do nowego komiksu GoG ukazuje nawet Iron Mana. Pewnie już to widziałeś / aś : )
Okładka GoG ukazuje Iron Mana, bo jest on jednym ze Strażników Galaktyki. O ile dobrze pamiętam to w komiksie było, że Strażnicy Galaktyki przybyli z odległej przyszłości*, by ostrzec ziemian przed Thanosem i pomóc w jego pokonaniu nim ten doprowadzi do upadku galaktykę, po zaciętej walce zwieńczonej sukcesem, w której Strażnicy walczyli ramię w ramie z Avengersami, w ramach wdzięczności i zasług Iron Man dostał propozycje dołączenia do Guardians of the Galaxy, którą niedługo później zaakceptował i został oficjalnie ich członkiem.
* Chociaż nie jestem tego pewien, oryginalni Strażnicy przybyli z przyszłości, ale nie pamiętam jak sprawa miała się w przypadku odświeżonych Strażników Galaktyki.
Możliwości jest kilka. Jak to pokierują nikt nie wie z wyjątkiem Marvela. Być może Stark rzeczywiście poleci do SG ale np. dopiero pod koniec filmu. Albo to coś będzie miało jakieś znaczenie w A2, sam już nie wiem. Jest jeszcze sporo czasu do A2 jak i SG. Ale jedno jest pewne, będzie się działo. I pozostaje nam panowie odliczać do Irona 3 :D
Pokonanie nie oznacza zabicia, Thanos był kilkakrotnie pokonywany przez Strażników Galaktyki. Jednakże zawsze posiadali swego rodzaju wsparcie, vide Nova lub Avengersi.
Właściwie to raz został zabity, ale został wskrzeszony przez Kościół Prawdy. Przez pewien okres nie mógł też zginać niezależnie od poniesionych ran, jako że rozkochał w sobie Śmierć.
Ja czuje najlepszą część Iron Mana ;) Problemem dwóch wcześniejszych części był imo mało wyrazisty złoczyńca. Z Mandarinem tego problemu chyba nie będzie.
Z tego co wiem to wiadomość o tym że Stark poleci do SG nie została oficjalnie potwierdzona :) Chyba,że mnie coś ominęło :>
wedlug mnie to troche dziwne , ani Iron man ani S.H.I.E.L.D nie wiedza narazie nawet o isnieniU SG a tym bardziej Thanosa , wiec scena z lotem w kosmos jest troche naciagana . Chyba ze w IM3 jakos sie dowie o ich isnieniu.