7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249129
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Syf.

ocenił(a) film na 3

Tak jak w temacie, inaczej tego nazwać nie mogę. Oglądając filmy z serii Iron Man, czy Avengers chce sobie obejrzeć blockbusterową nawalankę pozbawioną realizmu. A co dostałem? Film, który był również pozbawiony realizmu ale się czasami na niego silił, w ogóle jakieś wątki kompletnie nie potrzebne, jakiś dzieciak, jakieś stany lękowe. K!@%@, po co? Ja chciałem dobrej nawalanki, zaskakującej fabuły, a nie dłużący się film bez tryumfu Irona Mana ale za to z jego wtopami. 3 za:
- rozwalająca się superhiperultrahitechzbroja jak pieprzony domek z kart
- brak ACDC i w ogóle muzyki rockowej gdzie to był charakterystyczny motyw w tej serii filmowej
- po prostu nuda, brak porywającej fabuły
- jakieś pieprzone przeskoki obrazu pomiędzy scenami jakbym oglądał Starsky i Hutch albo Świat Według Kiepskich
- kompletnie nie potrzebne wątki poboczne, bez skupienia się na postaciach głównych
- za mało rozpierduchy
Iron Man to jest Iron Man, jak każdy film tego typu ma mnie bawić przez te 2h w określony sposób a nie zmuszać do zastanawiania nad życiem czy po prostu denerwować.

ocenił(a) film na 8
kubafilmoogladacz

"brak ACDC i w ogóle muzyki rockowej gdzie to był charakterystyczny motyw w tej serii filmowej"
No troszkę tego brakuje, aczkolwiek to nie tragedia.
Co do blockbusterowej nawalanki - twórcy muszą wejść nieco głębiej w relacje bohaterów, by łatwiej się było z nimi utożsamić czy też ich zrozumieć. Ale może po prostu lubisz wyraźne rozgraniczenie na czerń i biel - dlatego też pewnie będziesz tym zawiedziony, bowiem twórcy idą bardziej w złożone postacie, w odcienie szarości, różne motywy i intrygi.

ocenił(a) film na 3
vilectro

No ale tu nie było tego! Tutaj były tylko starania. Niby złożone, niby coś, a jak Tony puszcza tą całą Pepper, a później okazuje się, że przeżyła przyjmuje to w stylu 'o, fajnie, że jesteś". Kiła i mogiła.

ocenił(a) film na 8
kubafilmoogladacz

Na mój rozum to bardziej bym się przejmował wtedy Killianem, żeby nie zaciukał mnie. Adrenalina, brak czasu na refleksje, tylko skakanie ze zbroi do zbroi :d

ocenił(a) film na 8
kubafilmoogladacz

Te filmy maja byc tak glupie jak Niezniszczalni albo Sęzia Dredd rozumiem? To brawo za odmuzdzenie panie Kubo :)

ocenił(a) film na 3
Himiteshu

Nie skomentuje typa z dołu bo internetowy napinacz.

W każdym razie, inaczej. Ten film był głupi, a silono się nie na głupotę. Fabuła głupia, a silono się na jakiś głębszy przekaz. Filmy o superbohaterach to ma być łatwy i przyjemny patos (a najlepiej w takim wydaniu na trylogia Nolana), a nie jakaś sraczka - bo tak mogę nazwać ten film jedynie.

ocenił(a) film na 10
kubafilmoogladacz

ten z dołu ma racje co do ciebie

ocenił(a) film na 8
kubafilmoogladacz

nie znasz sie na superbohaterach to sie nie wypowiadaj koles, tyle ode mnie

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

tak ale co do jednego ma rację ta część nie wyszła za dobrze jest niezbyt fajna

ocenił(a) film na 8
LobeliaSakvil

a mi się podoba

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

no spoko każdy ma swoje zdanie mi zaś w porównaniu z 2 jakoś nie trafiła w ten sam punkt zaczepienia :)

ocenił(a) film na 5
kubafilmoogladacz

Innymi słowy (nie licząc braku AC/DC czego mi też brakowało) film zły bo POSIADAŁ FABUŁĘ?
Filmy Marvela są naprawdę proste w odbiorze, a i tak jesteś na nie za głupi ;)
Proponuję przenieść się na kucyki pony albo coś

ocenił(a) film na 10
Dealric

ale w tej czescie nie pasowala taka muzuka AC/DC w tej czesci bardziej pasuje taka smutna muzyka

ocenił(a) film na 10
kubafilmoogladacz

ale w tej czescie nie pasowala taka muzuka

marvelstudios

Nie pasowała? NIE PASOWAŁA? A co, wolałbyś Biebera usłyszeć?

ocenił(a) film na 10
Ziomaletto

a co mial byc heavy metal do czesci w ktorej tony nie ma prawie wogole zbroji i juz ie jest koksem kiedy caly swiat mu sie wali pomysl troche

marvelstudios

Przynajmniej "One" albo "Fade To Black" Mety mogli by zapuścić.

ocenił(a) film na 10
Ziomaletto

nie bardzo najpierw taka smutna muzyka a tu nagle heavey metal to by nie pasowalo

marvelstudios

Ty wogóle znasz te utwory, które wymieniłem, Einsteinie?

ocenił(a) film na 10
Ziomaletto

no pewnie frankeinsteinie

marvelstudios

I TY twierdzisz, że nie pasowałyby?

ocenił(a) film na 10
Ziomaletto

ani troche

marvelstudios

To się nie znasz - jak dla mnie pasowałyby idealnie, ale każdy ma swój gust, jak widać.

ocenił(a) film na 10
Ziomaletto

no wlasnie kazdy ma swoj gust

marvelstudios

To co twoim zdaniem pasuje? Rap, Hip-Hop, Pop, a może jeszcze i Disco-Polo?

kubafilmoogladacz

Brawo jak chcesz muzykę rockową w każdym marvelu to jesteś imbecylem mi nawet nie potrzebna jest muzyka zwłaszcza ac/dc już znacznie ciekawsza jest muzyka Roba Halforda . Ale spoko jak masz 14-16 lat tylko takie muzyki znasz bo za młody jesteś na coś innego ciekawszego ;> . Ogólnie nie które części komiksów marvela właśnie takie są jak byś tego nie wiedział mają przekazać głębszy sens bohatera mają ci uświadomić że każdy jest człowiekiem i każdy musi się z swoimi lękami uporać ale jak jesteś do tego stopnia głupi że wszystko widzisz na siłę to gratuluję inteligencji

ocenił(a) film na 8
kubafilmoogladacz

i to jest prowokacja za którą zostajesz zgłoszony

LobeliaSakvil

Żeby Ciebie debilu nie zgłosili.

ocenił(a) film na 1
kubafilmoogladacz

Nie cierpię Iron Mana czy jak to się tam pisze pff..

ocenił(a) film na 10
Damian_73

lepsze toy story damianku (: prawda

ocenił(a) film na 1
marvelstudios

Prawda (:

ocenił(a) film na 10
Damian_73

idz się pobawić
haha ale jaja gdzie jest nemo i WALL-E haha co za koleś

ocenił(a) film na 1
marvelstudios

Twoja prowokacja jest dziecinna tak jak ta cała wypowiedź , a więc to ty idź się "pobawić" :D
Po pierwsze oprócz Gdzie jest Nemo i WALL-E wysoko oceniłem też inne filmy z innego gatunku niż animacja i każdy z nich( w szczególności te animowane) w porównaniu z Iron Menem to arcydzieło . Po drugie - obrażasz zupełnie nie wiem dlaczego, każdy ma swój poniekąd ulubiony gatunek filmów , mój to m.in. filmy animowane , interesuję się zresztą tworzeniem takich filmów. A twój ulubiony gatunek ... cóż , lekko mówiąc jest pusty .

ocenił(a) film na 10
Damian_73

nie rozmawiam z dziecmi nie pisz do mnie
A twój ulubiony gatunek ... cóż , lekko mówiąc jest pusty .-to jest prowokacja koles koncze ta rozmowe

ocenił(a) film na 1
marvelstudios

Odpowiedziałem prowokacją na prowokacje ... dziecinko

ocenił(a) film na 10
Damian_73

nadal prowokujesz dziecinko ile masz lat ze smiesz do mnie tak mowic

marvelstudios

Mam wrażenie, że obydwaj uczestnicy tej dyskusji są dziećmi. ;/////

ocenił(a) film na 10
donmaslanoz14

ty rowiez

ocenił(a) film na 1
kubafilmoogladacz

w 100% się z tobą zgadzam film dno 2 godziny zmarnowane żadnej akcji dosłownie nic co by mnie zaciekawiło ten film powinien raczej nosic tytuł "Nudne życie Tonyego Starka" bo z Iron Manem nie miał to nic wspólnego

ocenił(a) film na 1
Brzoza16111

i tak już zostanie bo Bownej Dzunior i Paltroł są teraz ważniejsi niż Iron Man. Ta 3 to jakaś padaka jedynka całkiem mi się podobała 2 no nie za bardzo ale to coś to naprawdę niskie loty jak ostatnia Szklana Pułapka masakra.

markin

Black za ten syf powinien w ramach przeprosin zapie.rdalać na galerze.

kubafilmoogladacz

Miało być ciekawie, a wyszła kicha.