7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249142
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Nie wiem jak wy, moim zdaniem druga część już była gorsza a tej nawet nie będzie chciało mi się
oglądać.
Widzę tu 100% "Mroczny Rycerz Powstaje"

ocenił(a) film na 10
qubson

Ja tam nie widzę tu ani trochę TDKR. Zwiastun bardzo mi się podoba i czekam na film.

ocenił(a) film na 8
Kinomaniaczka_fw

Ja też jak najbardziej czekam na film. Myślę, że ta część może być spokojnie lepsza od dwójki, a nawet jedynki. Zwiastun prezentuje się nieźle. Tylko trochę się dziwię, bo film ma chyba zostać zdubbingowany, a to oznacza, że może być trochę bardziej dla dzieci niż wcześniejsze części, a ze zwiastunu wynika coś innego. Jeszcze mi coś wytną.

ocenił(a) film na 7
qubson

No tak, bo jak film o superbohaterze ma być trochę poważniejszy, to już kalka z Batmana.

Komiksy z Iron Manem poruszały poważniejsze kwestie już dawno, to nie jest nagły wymysł.

ocenił(a) film na 10
qubson

Moim zdanie z TDKR ma to niewiele wspólnego. Może w filmach Tony zwykle nie miał "dostateczni poważnych" problemów ale w komiksach miał ich sporo no. walka z alkoholizmem, mieszkanie na ulicy p utracie wszystkiego, depresja. Myślę, że w tej części scenarzyści chcieli skupić się na tej bardziej "nieszczęśliwej" stronie IronMana

qubson

Nie gadaj bzdur. Albo lepiej - nie pie*dol. Dla was każdy film to kalka TDKR.

ocenił(a) film na 8
TheBlur

Tylko wyraziłem swoją opinię. Wybaczcie, że uraziłem fanów Iron Mena. Zdania nie zmienię.
Początek traileru- koniec Iron Mena= Koniec Batmana
Potem jakiś super przeciwnik, który ma głos nawet podobny do Bane'a i nawołuję do obywateli i uważa się za wybawiciela. Twierdzi, że bohaterowie nie istnieją i robi mega rozpie*****
To tylko podobieństwa, które rzuciły mi się w oczy :) Nie przejmujcie się!

ocenił(a) film na 7
qubson

Ale to zwykły banał, motyw wałkowany dziesiątki razy na kartach przeróżnych komiksów i noweli. Nie ma w tym nic rewolucyjnego, nic wzniosłego, zwykła kalka, wszystko sprowadza się do sposobu zaserwowania go widzom, jeżeli przyjemnie będzie się to oglądało, to dobrze, brawa dla twórców, jeżeli nie, to kicha. Twoim tokiem rozumowania można zarzucić prawie to samo The Dark Knight Rises, że Nolan ściągnął ogólny zamysł z Watchmen, i uprościł go do granic możliwości, by nastolatki nie miały problemu z jego zrozumieniem i miały ubaw, by film natrzepał dużo dolarków. The Dark Knight Rises to nie arcydzieło, nawet małe, to zwykły akcyjniak, i do tego przeciętny, ilość głupot poraża, najgorsza cześć trylogii.

Poza tym zrozumcie, że Iron Man 3 oparty jest na komiksie, wszystko tam jest... Pomijam fakt, że to tylko pierwszy trailer, a już wystawiasz negatywną ocenę całemu filmowi, mimo ze z zapowiedzi w filmie ma być dużo, dużo więcej.

ocenił(a) film na 8
Herushingu

Ja mu nie wystawiam oceny :) Pewnie kiedyś go obejrzę i zweryfikuję.
Ale czytałem na filmwebie wypowiedzi ludzi, którzy oceniają filmy na podstawie gustomierza nie oceniając ich i są z tego dumni.
Twierdząc, że gustomierz jest niezawodny. :)

ocenił(a) film na 5
qubson

Czytałem gdzieś, wybacz ale nie pamiętam, wypowiedź (prawdopodobnie ) reżysera filmu Iron Man 3. Treść wypowiedzi skupiała się na zwiastunie... W każdym razie Shane Black powiedział, że w filmie będzie dużo humoru tak jak w poprzednich częściach.
Zauważ, że zwiastun zawiera niecałe dwie minuty filmu... Po prostu wybrano " mroczne" momenty i dlatego wydaje się, że film jest kopią Mrocznego Rycerza...
Poza tym w filmie Iron Man, czy Iron Man 2 są takie momenty ,mroczniejsze od innych np. gdy JARVIS mówi do Tonyego, że kurczy mu się czas życia, scena na torze w Monaco, "niewola" w kryjówce Dziesięciu Pierścieni, Vanco uciekający z więzienia itd.
Gdyby tych scen użyto do stworzenia trailera też wyglądałby on mrocznie...

ocenił(a) film na 8
Kedaver

Humor akurat jest mocną stroną tych filmów. Nie jestem fanem tych wszystkich filmów opartych na komiksach ale co do Iron Mena to było to niezłe kino i biło na głowę Spider Mena