PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491715}
7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 248631
6,7 66 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Możecie pomóc w zrozumieniu czegoś?
Pamiętacie jak w Iron Man I Obadiah ukradł Tony'emu reaktor łukowy z ciała po tym jak go
sparaliżował. Tony został zmuszony włożyć stary reaktor, który Pepper oprawiła w szkło.
Czemu po tym zabiegu moc jego zbroi spadła? Przecież zbroja ma osobne zasilanie.
Tej jednej rzeczy nie mogę zrozumieć.

ocenił(a) film na 4
minatoo

atam atam

ocenił(a) film na 7
minatoo

gdzie ta zbroja ma osobne zasilanie?

ocenił(a) film na 7
minatoo

właśnie ten reaktor łukowy jest źródłem zasilania zbroi :D

paweldrazkowski

Więc wytłumacz mi jakim cudem Rhodey założył zbroję Iron Man'a? Zresztą przyjrzyj się jak jest zakładana zbroja. Dobrze to widać na trailerze Avengers kiedy Tony ściąga zbroję.

ocenił(a) film na 8
minatoo

Mark II ma wbudowany własny reaktor łukowy który jest źródłem zasilania, najprawdopodobniej zbroja ta miała być udostępniona Rhodesowi w razie nagłego wypadku np. śmierci Tonego. Pozostałe zbroje są zasilane przez reaktor Tonego.

minatoo

Cytat ze strony marvelcomics.pl:
'Zbroja jest zasilana z różnych źródeł, takich jak baterie słoneczne, baterie elektryczne i pokładowy generator, który wykorzystuje absorpcję cząsteczek beta jako źródła energii. Pancerz potrafi też konwertować różne, działające na niego źródła energii, takie jak energia cieplna czy kinetyczna, zamieniając je na energie elektryczną, a nawet wysysać energię elektryczną i używać jej do naładowania baterii'