Zmiana reżysera nie nastraja mnie zbyt pozytywnie... Poprzednie dwie części kocham
wręcz za klimat, natomiast teraz sądzę, że nowy reżyser albo nie odda go odpowiednio albo
będzie próbował oddać swoją wizję Iron Mana. Poza tym współpraca z Chińczykami...?
Mam nadzieję, że moje przeczucia się nie spełnią.
nie podzielam Twoich obaw. poprzedni film panow Downey Jr i Black, czyli Kiss Kiss Bang Bang, byl calkiem niezlym filmem. ja tam prorokuje ze rezyser wycisnie jeszcze wiecej zajebistosci Roberta Downeya i Iron Man 3 pobije na glowe poprzednie czesci ;) pzdr
Shane Black zapowiedział, że Iron Man w jego wydaniu będzie zdecydowanie mroczniejszy od poprzednich dwóch części. Podoba mi się to i uważam, że może być to Marvelowska alternatywa dla Batmanów Nolana.
Jednakowoż podobał mi się jego styl w poprzednich filmach, np. scena w Avengers gdy nagle zjawia się puszczając AC-DC, po czym efektownie pokonuje przeciwnika.
Mnie również, z poprzednich dwóch Iron Manów też mile wspominam te akcje jako przykład podam scenę, gdy przy akompaniamencie AC-DC Iron Man skacze z samolotu i ląduje w samym środku Stark Expo czy coś takiego. Mam nadzieję, że z tego nie zrezygnują.