7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249146
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

no i czemu znów Polska jest o miesiąc opóźniona przy premierze?

maciekozi

Bo to Polska i Święto 3 Maja :P Chyba jesteśmy ostatnim krajem, w którym Iron Man 3 zadebiutuje w kinach (wg imdb).

ocenił(a) film na 9
John_Shepard

Ale inne źródła podają, że premiera zaplanowana jest na 3 maja, więc do naszych kin film trafi tylko tydzień później ;) To i tak lepiej niż zwykle, może nie utoniemy do tej pory w spoilerach.

pensivelane

Bo 3 maja jest premiera w USA, to i tak dla nich późno, bo np. na Węgrzech premiera jest wyznaczona na 25 kwietnia ;)

ocenił(a) film na 9
John_Shepard

Na Węgrzech? Przecież to nonsens, Iron Man 3 powinien najpierw pojawić się w Stanach, dopiero potem w Europie. Dziwnie to wymyślili hmm.

pensivelane

http://www.imdb.com/title/tt1300854/releaseinfo?ref_=tt_ov_inf Tu masz cały rozkład jazdy nowego Iron Mana, jesteśmy na samiusieńkim końcu :P

ocenił(a) film na 9
John_Shepard

O rany, aż mi słabo :D Bułgaria, Bośnia i Hercegowina, Litwa, Ukraina.... Wszyscy przed nami : / Brak mi słów, nothing to do here.

pensivelane

Śmieszne jest to, że nawet RPA ma wcześniej premierę. Jesteśmy, jak to się mówi, sto lat za murzynami...

Eldunari

W tym przypadku, tydzień za murzynami... :P

maciekozi

tylko dlatego, że w tym filmie istotne sa efekty to poczekam i pójdę do kina. kiedy oni w końcu zrozumieją, że robiąc takie obsuwy z datami premiery sami przykładają rękę do rozwoju piractwa. Hitchcock, Lot, Lincoln, Zero Dark Thirty, Poradnik pozytywnego myślenia, wszystkie te filmy były dostępne w sieci w normalnej jakosci na długo przed premierą. Na iron mana, star trek czy inne filmy "efektowne" poczekam i pójde do kina ale na resztę...bez żartów, właśnie w ramach sprzeciwu wobec takich opóźnień premierowych :)

ocenił(a) film na 8
maciekozi

100 % Idę na Iron man bo wiem że się nie zawiodę. Podobna była sytuacja z Prometeuszem , też byłem napalony , w sieci pojawił się TS i film okazał się gównem i do kina nie poszedłem.

rem6_2

no z Prometeuszem miałem to samo, dobrze że nie wydałem kasy na kino

maciekozi

Ja też poczekam na polską premierę, żeby się wybrać do kina. Zastanawiam się, czy to przesunięcie premiery jest związane z dubbingiem...

Eldunari

a to poprzednie części były w polskich kinach dostępne w wersji dubbingowanej?:| łooo matko, ale shit

ocenił(a) film na 9
maciekozi

Nie. The Avengers było tylko zdubbingowane...

użytkownik usunięty
maciekozi

Poprzednie części nie były z dubbingiem, ale ta część będzie. Widziałam już zwiastun z polskim dubbingiem. MASAKRA. -,-

Eldunari

Na pewno nie chodzi o dubbing, bo inne kraje, np Niemcy, czy Francja, też będą miały swój dubbing, a u nich premiera jest wcześniej. Na 90% obsuwa spowodowana jest świętem 3 maja.

John_Shepard

Faktycznie, tydzień po 3 maja, ale dalej nie rozumiem dlaczego w takim razie nie puszczą filmu wcześniej, tj. przed naszym świętem państwowym. ;)

Eldunari

Żeby nie było przerwy w emisji ;)

Eldunari

ale patrzcie jaka paranoja, w stanach filmy czesto maja premiere w okolicy 4 lipca bo wtedy wszyscy maja wolne, dlugi weekend itd a u nas odwrotnie :/