ale ja przestaję śledzić nowinki na temat adaptacji filmowych komiksów, zwłaszcza te ze zdjęciami i filmikami. Odbierają mi potem przyjemność z oglądania filmu w kinie. Doświadczyłem niestety tego przy oglądaniu np. Avengersów (zdjęć z planu było sporo) i tak samo podczas oglądania TDKR w kinie (przed premierą Mroczny Rycerz Powstaje było MNÓSTWO zdjęć, materiałów filmowych nakręconych przez gapiów z terenu kręcenia zdjęć) "dzięki" którym przed obejrzeniem filmu wiedziałem już m.in. o Talii Ras al Ghul, czy też o wyglądzie pojazdu "The Bat".
Dzielę się tym, bo być może uda mi się kogoś przestrzec przed odebraniem sobie przyjemności z oglądania wyczekiwanego filmu na premierze.
Pozdrawiam :)
Też o tym myślałam, ale przyznam, że mam nie małą radochę wpadając na jakąś stronę i widząc nowinki dotyczące wyczekiwanego filmu :D Wiem na pewno, że od 26 kwietnie spróbuję nie wchodzić na film web itp. Wtedy jest pierwsza premiera ( bodajże w Anglii ) i może nas zalać masa spoilerów czego chce uniknąć : )
Po 26 kwietnia też nie będę czytał, ale myślę, że jak by był jakiś spoiler to by powiedzieli w temacie czy coś.
Nieraz spotkałam się z sytuacją, że gdy wchodziłam na forum jakiegoś filmu często zapominano o zaznaczeniu, że temat zawiera spoilery, co bardzo psuję mi zabawę przy oglądaniu.
Jeżeli ktoś nie lubi spoilerów to lepiej nie zaglądać na fora przed obejrzeniem filmu, bo większość tematów zawiera spoilery lub teorie, które mogą okazać się prawdziwe, a ich przeczytanie będzie miało podobny efekt do przeczytania spoilera. A jeśli ktoś czyta komiksy to już w ogóle ma popsutą zabawę, bo można przewidzieć, jak konkretne wątki się potoczą, bo wprawdzie filmy odbiegają od komiksu, ale różnice muszą mieścić w granicach universum.