Iron Sky. Inwazja

Iron Sky: The Coming Race
2019
5,0 7,3 tys. ocen
5,0 10 1 7298
5,0 7 krytyków
Iron Sky. Inwazja
powrót do forum filmu Iron Sky. Inwazja

Miałam ochotę wyjść z kina po 30min filmu. Nie widziałam 1 cz. zachęcił mnie zwiastun liczyłam na ciekawe efekty w kinie. Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić mi o co chodzi w tym filmie i czemu mógłby się podobać, bo mam ochotę ocenić na 1

ocenił(a) film na 1
Prinzip7

Pełna zgoda. Różnica że Ty masz ochotę ocenić to na 1 a ja ocenililem na 1 bo to kicha nieprzeciętnia

Prinzip7

Genialny film, genialne sceny, zwlaszcza jak jeden z małych tyranozaurów gryzie twardziela, a z niego nawet kropla krwi nie uchodzi. Byłemu już trzy razy na tym filmie i nie ma w nim ani jednej słabej sceny. Gra aktorska wybitna, efekty specjalne jedne z najlepszych jakie widziałem, muzyka wbija w fotel, a scenariusz zapewne napisał Kieslowski albo Kibrick a teraz odkryli tajemne zapiski i zrobili film na miarę arcydzieła. Ode mnie ocena 1, chciałem dać minus dziesięć , ale zabrakło skali poniżej jedynki.

ocenił(a) film na 1
Prinzip7

no niestety jedynka była naprawdę odpałowa pod każdym względem od aktorów poprzez plan kostiumy scenariusz na obrazie lekko szarym jak z komiksu, śliczna nazistka przystojny nazista doradca prezydenta prezydentowa pomysł idealny co do drugiej części absolutnie 1 zasłużona ja nie daję ze względu na pierwszą część.
Nic nie jest ciekawe w części drugiej, czarna aktorka pokraka garbata brzydka, reszta aktorów to samo, gumowo-platikowa scenografia jak z lat 60-tych fatalna, brak kostiumów t-serty i koszulka na ramiączkach idiotyzm, scenariusz fatalny.
Cały film beznadziejny powinni oddawać pieniądze za takie badziewie.

Jednak zachęcam obejrzeć jedynkę w dobrej jakości HD przyjemne widowisko.

ocenił(a) film na 10
Prinzip7

To swoista parodia wielu wątków/postaci/wydarzeń historycznych. Sztuką jest się przyznać, że: jestem tylko człowiekiem, nie wiem wszystkiego. Nie znałam wszystkich osobistości i wszystkich historii ale to nie wina filmu a moich dziur w edukacji. Coś jak Mother - którą doskonale zrozumieli fani Biblii. Film nie będzie śmieszył jeśli nie będzie się znać tego, co parodiuje.