i próbujesz ją zmienić? Pomysł godzien pederasty.
Aha, więc tylko "religijni popaprańcy" mają zasady moralne i etyczne i potrafią pomóc innym w potrzebie? Jeśli tak to całkiem porządni ludzie z nich.
Jakby to był chociaż ksiądz to można by było uwierzyć. Albo zakonnica, ostatecznie zwykła kobieta. Ale po prostu zwykły czarny facet jeszcze sprawny seksualnie? Niemożliwe... Takie bajki to dzieciom na dobranoc. Ale film w sumie fajnie się oglądało.
Czy naprawdę każdy uważa, że mężczyźni tylko ruchają każdą kobietę, która na drzewo nie ucieka? Nic dziwnego, że potem tyle gwałtów na świecie, a kobiety są traktowane przedmiotowo. Upadek cywilizacyjny postępuje.
Nie rozumiem tej logiki. Więc każdy kto "nie rucha" jest człowiekiem bez serca, którego nie obchodzi los innych? To nie ma żadnego sensu.
Ćwierć życia za mną, a z każdym kolejnym rokiem coraz bardziej skręca mnie w żołądku jak widzę zło i nieprawość. Choćby miało mnie to wykończyć to nigdy nie podporządkuję się do zła tego świata i zachowań złych ludzi. Swoją drogą ciekawa wymówka "jestem taki dorosły/a, widziałem/am już tyle, że teraz to wiem, że dobro to jedynie w bajkach" heheh. Nic nie jest wystarczającą wymówką do czynienia zła. Dobrze wiem jaka jest rzeczywistość, za dobrze. Chciałbym nie wiedzieć nic, jak za czasów gdy byłem dzieckiem i beztrosko sobie żyłem nie wiedząc jak zepsuty świat jest wokół. Jednak wiedza o tym jak jest źle zupełnie nie daje mi prawa do czynienia zła.
paulinko, to strasznie smutne, że w swoim malutkim życiu spotykałaś tylko ścierki, dla których wykorzystywanie innych to norma. nie pojmiesz tego, ale istnieje też inny świat - poza meliną.
Taaa, a chwilę wcześniej co napisałeś? "spotykasz na swojej drodze żałosną szmatę (płeć obojętna). i co? za zabicie czegoś takiego powinni dawać medale, niestety państwu zależy na twoich, o sorry, tej szmaty, podatkach :)" to chyba ty jesteś jedną z tych ścierek z meliny, wykorzystywanie innych jest złe, ale zabijanie już tak? Dla mnie np. jeszcze do niedawna Cosby mógłby być taką osobą jak w tym filmie. A teraz się okazuje że mnóstwo kobiet oskarża go o gwałty. Po prostu widzę że u ludzi dobroć występuje rzadko a twój chamski komentarz jest na to najlepszym dowodem.
spotykasz na swojej drodze żałosną szmatę (płeć obojętna). i co? za zabicie czegoś takiego powinni dawać medale, niestety państwu zależy na twoich, o sorry, tej szmaty, podatkach :)