Ja, Frankenstein

I, Frankenstein
2014
5,3 34 tys. ocen
5,3 10 1 33638
3,2 13 krytyków
Ja, Frankenstein
powrót do forum filmu Ja, Frankenstein

Film a ocena

ocenił(a) film na 5

postanowilem sprawdzic na wlasnej skorze jak sie ma ocena z filmweb do samego filmu.
Ocena 5.9 oznacza niezly , czyli powinno nam to zagwarantowac takie widowiskowe kino jak to od dluzszego czasu ameryka nam puszcza.
Wg mnie ten film jest sredni.Brak mu jakies ikry , poprostu leci czas filmowy i tyle.
Nie wciaga widza ani nie ma zadnego dreszczu czy zaskoczenia.
Fajne watki takie jak np.powstawanie samego Adama zostalo ograniczone do chyba paru sekund.
Sam Adam - tu sa jaja bo mowi ze powstal z 8 cial a wyglada jak z 1 ciala.
No kurde mogli sie wysilic choc troche i mu brzuch zrobic jakis inny od reszty ciala chociaz.
Patrzac na ta produkcje nie dziwie sie ze nie zarobila kokosów.
Dalem na poczatku 6 bo Eckhart zagral w sumie dobrze no i efekty nie byly najgorsze.
Ale zmienie na 5 bo smierdzi na kilometr tania podróbka Van Helsinga ,ktorego to bardzo cenie.

ocenił(a) film na 5
luquepl

To i tak nie wielka różnica miedzy "niezły - 6" a "średni -5".

ocenił(a) film na 5
luquepl

Zgadzam sie z Toba- film nie powala mimo calkiem niezlych efektow specjalnych.Prosta fabula nie wciaga nawet fana gatunku a charakteryzacja Adama zdecydowanie nietrafiona.Szkoda bo oczekiwalam czegos wiecej niz rozpierducha demonow w blasku ognia...moze stad to moje rozczarowanie i niedosyt.

ocenił(a) film na 5
agaS78

Gdzie ty masz te efekty specjalne ? dusze ? gargulce ? na dodatek praktycznie większość jeśli nie wszystkie miały miejsce w nocy, a jak wiadomo na ciemnym tle łatwiej ukryć niedoskonałości. Jeśli film zalicza się do produkcji dziesięcio a nawet setno milionowych produkcji, to efekty powinny trzymać klasę, ale ten ogień wydobywający się z ciał, to wyglądał identycznie jak w jakiejś grze rpg.

ocenił(a) film na 5
bilomino

Nie napisalam, ze efekty specjalne byly swietne.Byly niezle...mogly byc gorsze.Tylko, ze wtedy nota filmu bylaby slabsza,bo chyba zgodzisz sie ze mna , ze glownie na efektach wlasnie bazowal ten film.Gargulce byly dosc przyzwoite, z ogniem juz gorzej-nie dosc, ze byl niedopracowany, to bylo go tak duzo, ze stawal sie na swoj sposob irytujacy.No ale nie chce sie czepiac i calkowicie skreslac tego filmu.Moge go polecic innym jako zabijacz czasu.

ocenił(a) film na 5
bilomino

I frankenstein mial budzet okolo 65mln $

ocenił(a) film na 5
luquepl

To przy takiej gotówce i z takimi aktorami (ubogimi) film powinien nas oczarować efektami specjalnymi, bo już nie będę wspominał nic o fabule, a ta jednakowoż się prosi o pomstę do nieba.....

ocenił(a) film na 5
bilomino

Filmy z naprawde niezlymi efektami maja budzet zazwyczaj powyzej 150mln wiec..
Coz wina takze studia odpowiadajacego za efekty i te bylo slabsze a do tego doliczcie ile Eckhart, Nighy i Otto wzieli za film.
Napewno nie malo