Ja, Frankenstein

I, Frankenstein
2014
5,3 34 tys. ocen
5,3 10 1 33638
3,2 13 krytyków
Ja, Frankenstein
powrót do forum filmu Ja, Frankenstein

Fabuła i historia naprawdę mająca spory potencjał. Praca kamery bardzo dobra. Zlepione wszystko profesjonalnie. Efekty specjalne, chociaż bardzo rzadkimi momentami kulały to również były dobre. Obsada niczego sobie. Może nie czołówka Hollywood, ale Aaron "Harvey" Eckhart i Bill Nighy to dobrzy aktorzy. Tylko, że do scenariusza zatrudnili jakiś studentów co to ich po pierwszym roku wywalono. Jak słyszałem te teksty lecące z ekranu to gorzej jakbym kino klasy C oglądał i cały czas biło mnie po uszach.

Wielka szkoda.

NightAnasazi

Zgadzam się, przez cały film miałem dziwne wrażenie,że coś im nie wyszło. Może gdyby obsadzono film w średniowieczu albo czasach renesansu z lekko steampunkowym humorem, ale tu walą od początku do końca efektami, wszędzie ogień i światło, latają wielkie gargulce, co drugi człowiek to demon, ale nikt nic nie wie, cicha wojna haha. Sama historia wcale zła nie była, ale mimo całej nie ustającej akcji mającej chyba zatuszować beznadziejność dialogów i scenariusza film zupełnie nie wywołuje żadnych emocji. Żaden z bohaterów nie wywołuje najmniejszego zainteresowania. Kilka mniej przesadzonych scen oglądało się dobrze, ale całość typu obejrzeć i zapomnieć.