Ja, Frankenstein

I, Frankenstein
2014
5,3 34 tys. ocen
5,3 10 1 33638
3,2 13 krytyków
Ja, Frankenstein
powrót do forum filmu Ja, Frankenstein

Taka bajeczka

ocenił(a) film na 5

Może być na jesienny wieczór, arcydzieło to nie jest ale od Igrzysk śmierci znośniejszy

mandziar

Igrzyska to dla mnie wielkie zaskoczenie. Pozytywne. Jak tylko usłyszałem o książkach, to sobie pomyślałem - kolejny cykl, który ma ludzkości zastąpić świetnie napisanego Harry'ego Pottera (fabuła to rzecz gustu, ale autorka ma niewątpliwy talent literacki) i będzie papką dla gimnazjalistów. A okazuje się to niezłą satyrą na współczesny świat, wyróżniającą się na tle miałkich pozycji dla nastolatków. Filmy zrealizowane są doskonale,: aktorstwo, scenariusz, efekty, wszystko na plus. W swoim gatunku rewelacja. A "Ja, Frankenstein"? Gorszego film nie widziałem baaardzo dawno. W sumie to nie potrafię sobie przypomnieć gorszego (nie liczę kiczu klasy z, bo to jest nawet zabawne w swojej nieudolności).

ocenił(a) film na 5
tom_evans

Ja niestety poprę mandziara. Igrzyska mnie nie kręcą. A Ja Frankenstein jest idealnym filmem na nudny wieczór z piwkiem. W trakcie pierwszej części Igrzysk mój kumpel nauczył się grać na gitarze a ja odpadłem

ocenił(a) film na 4
mandziar

Igrzyska śmierci wg mnie o wiele lepsze od powiwającego z daleka kiczem Ja, frankenstein.

ocenił(a) film na 5
mandziar

Ja tez wolę Igrzyska,choć zastrzegam się,że nie jest to seria,na którą warto jakoś szczególnie zwrócić uwagę.