PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=457334}

Jaś i Małgosia

Hen-jel-gwa Geu-re-tel
2007
6,9 1,3 tys. ocen
6,9 10 1 1325
7,0 3 krytyków
Jaś i Małgosia
powrót do forum filmu Jaś i Małgosia

Zaczyna się znakomicie, świetny klimat, bardzo tajemnicza atmosfera. Jednak im więcej główny bohater (a widz wraz z nim) odkrywa, tym bardziej czar pryska. Zdecydowanie więcej tu dramatu niż horroru, a wytłumaczenie całości mnie nie przekonało. Motyw z Mikołajem naiwny do bólu, samo zakończenie zaś wyglądało jakbym oglądał hollywoodzki remake.
Za to wypada pochwalić zdjęcia i scenografię. Natomiast ten kto jest autorem opisu filmu na tej stronie, zaserwował niestety zbyt wiele spoilerów!

-Grail-

To prawda, jednakże i tak był bardzo ciekawy.
Nie spodziewałam się horroru, takie wstrząsającego ,ale dramatu aż takiego również nie.
Postanowiłam go obejrzeć ponieważ spodobał mi się motyw wplątanej baśni. Jak dotąd obejrzałam "dziewczynę w czerwonej pelerynie" ,ale to zupełnie inne kino.
Podobał mi się, ale przyznam ze motyw z Mikołajem mógł by być lepszy, a zakończenie nie mam nic do zarzucenia.
Z początku owszem, ale po zastanowieniu się doszłam do wniosku, że był odpowiedni.
Mnie bardziej zastanawia fakt tego,ze skoro SPOILER! SPOILER!
Bohater spalił książkę ze swoją historią ,to dzieci o niej pamiętały i on sam również. I to ,dlaczego dzieci były w pobliżu każdego wypadku; czy to one je wywoływały?