film Pil-Sung Yima zasługuje zdecydowanie na obejrzenie, szczególnie wielbiciele "Labiryntu Fauna" powinni być zachwyceni (podobnie bajkowa i niezwykła atmosfera, wprost genialna oprawa wizualna to najmocniejsza strona tego filmu)i pomimo że jest odrobinę naciągany i momentami niespójny ogląda się go z wielką przyjemnością i nie nuży ani na moment
7/10
Zgadzam się w zupełności. Początkowo obawiałem się kolejnego horroru, gdzie jakaś blada utykająca dziewczynka będzie wszystkich zabijać, ale tym razem się nie zawiodłem.
naprawdę świetny film, właśnie taka koreańska baśń grozy. jego obejrzenie odkładałem na dalszy plan, aż w końcu obejrzałem i jestem pod wielkim wrażeniem. na początku urzekły mnie bardzo intensywne kolory i przesłodki baśniowy świat. następnie zostałem wplątany w fabułę z wielkim polotem. naprawdę genialny film i dobre wątki. wpaniały dom i otaczający go las, lecz aby nie było za słodko, jest i pewne zupełnie inne miejsce i pewna owiana złą sławą przeszłość. nawet dobre zakończenie, lecz można było je przewidzieć.
9/10