Daje dużo do myślenia PRZYNAJMNIEJ MI,zagorzali katolicy mogą się bulwersować.Pomyślmy co jeśli teoria z filmu jest prawdziwa,że jeśli coś się stanie,katastrofa jakieś zło to kara od Boga,a nie sprawka szatana.
Sam jestem katolikiem doświadczony przez los i myślę że to może być prawda.Nie miałem zamiaru kogoś obrażać i proszę tylko mnie nie nawracajcie wiem swoje i tego się trzymam....
A co w tym ma być bulwersującego dla katolika? Adam twierdzi, że Iwan cierpi, gdyż Bóg chce go ukarać - tak wywnioskował czytając księgę Hioba. Ale chyba nie doczytał jej do końca, bo przecież cierpienie Hioba nie wynikało z tego, że Bóg go nienawidzi, Bóg go kochał, ale wystawiał na próbę, a gdy Hiob się nie ugiął Bóg oddał mu wszystko co zabrał. W filmie jest podobnie - Iwan zdrowieje bo Bóg tak chciał. Jednak nie jest wyraźnie powiedziane jak to było z Hiobem tak do końca - dalsza część księgi została przemilczana jeśli chodzi o słowa. Bo w akcji odnajdujemy także dalsze losy Hioba w postaci Iwana. Mam nadzieję, że w miare zrozumiale się wypowiedziałem:)