Film pełen absurdu,dawno nie ogladałam tak dobrej czarnej komedii w znakomitym wykonaniu wszystkich aktorów,jak dla mnie Mads swietny zreszta kazdy film z jego udziałem to przebój....niby dramat a nieżle sie usmiałam główny bohater w wykonaniu Urlicha rewelacja,polecam wszystkim,a nawiazanie do ksiagi Hiona w takim kontekscie nie powinno urazic niczyich uczuc religijnych bo i z takimi opiniami sie spotkałm...Kino duńskie w najlepszym wykonaniu, po raz kolejny potwierdzaja klase i swoja niezwykłosc na tle innych
Kino duńskie rządzi!!!Właśnie obejrzałem po raz drugi "Jabłka Adama" i jeszcze bardziej film przypadł mi do gustu...Mads grający księdza genialny,nazol w wykonaniu Ulricha strasznie przekonujący.Obraz przepełniony jest czarnym humorem(scena ze strzelaniem do ptaków,zabicie kota i usprawiedliwienie araba mnie rozwaliło)a do tego porusza ważną kwestię wiary...po prostu genialny film!!!Polecam również "After the wedding" z Madsem chociaż to zupełnie inne klimaty...i oczywiście Von Triera...