PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4313}

Jabłka Adama

Adams æbler
2005
7,7 90 tys. ocen
7,7 10 1 89826
7,3 32 krytyków
Jabłka Adama
powrót do forum filmu Jabłka Adama

no... widać, że na film dużo kasy nie wydano ani też nie zrobiono go zeby zarobić na nim masę kasy. Tak więc swoja "popularność" musi zrobić na przekazie. Czyli tak w tym filmie było, ze chodzi o przekaz. Na pewno nie jest jednoznaczny, bo jeszcze teraz do końca nie wiem o co dokładnie chodziło (główny przekaz), bo na pewno nie o wiarę w Boga, może raczej wiarę w siebie? Na razie próbuję go dokładnie rozgryźć. Tak jak wspomnialem, gdy skończyłem oglądać byłem normalnie "zastrzelony", bo nie wiedziałem co reżyser/film chciał mi przekazać. Parę scen było śmiesznych, jak przystało na czarna komedie. Podsumowując to dość ciekawy film, każdy może odebrać go według siebie, i na pewno każdy będzie się nad nim zastanawiać jeszcze długo po jego zakończeniu.

ocenił(a) film na 9
danieloos

dla mnie rewelacja;)

ocenił(a) film na 10
danieloos

ty rowniez rozwalasz na łopatki. co ty tu chcesz rozgryzac??? przekaz jest prosty jak taboret, nie ma tu zadnej chocby minimalnej zawiłosci, a ile podpowiedzi (chocby "samoistnie" otwierająca sie Biblia na pewnych stronach), ten film to czysta symbolika, rezyser nadał jej jedynie ciekawy charakter

" Na pewno nie jest jednoznaczny, bo jeszcze teraz do końca nie wiem o co dokładnie chodziło (główny przekaz), bo na pewno nie o wiarę w Boga, może raczej wiarę w siebie?"

tu jak najbardziej chodziło o wiarę w Boga a konkretnie o wiarę Jego miłości do nas mimo iz nas tak "podpuszcza". Pewnie nie znasz historii Hioba, więc polecam zapoznanie się z nią :)