PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4313}

Jabłka Adama

Adams æbler
2005
7,7 90 tys. ocen
7,7 10 1 89826
7,3 32 krytyków
Jabłka Adama
powrót do forum filmu Jabłka Adama

ani nie porwal...na dobra sprawe nie spodobal mi sie wcale. nie wiem czym sie tu zachwycac, sorry.

ocenił(a) film na 8
adler666

"-Zabił mi kota.
-Skończmy z oskarżeniami. Miał swoje lata." Przyznaj, że ta scena powala :)

wanilka06

mnie nie.

ocenił(a) film na 10
wanilka06

Oglądałem ten film ze znajomymi i na tej scenie normalnie wszyscy popłakaliśmy się ze śmiechu, film naprawdę przypadł mi do gustu.

ocenił(a) film na 8
adler666

Albo moment, w którym pastor wjeżdża z synem i Adam mówi mu ,żeby się otrząsnął ,że jego syn jest sparaliżowany, na co Ivan odpowiada, ze może owszem syn jest dzisiaj trochę mało ruchliwy, ale to nie powód by rzucać takie oskarżenia ^^ Mistrzostwo. Tu występuje dość fatalistyczne poczucie humoru i trzeba je naprawdę lubić, by film wydawał się zabawny..

luckynarc

pociesza mnie to, ze istnieje cos bardziej specyficznego nawet ode mnie ;) a mianowicie poczucie humoru w tym filmie ;)

ocenił(a) film na 9
adler666

Jako komedie film oceniłbym co najwyżej na 7. Ale jest to przede wszystkim świetny dramat i myślę, że z tej perspektywy trzeba na niego patrzeć ;p

ocenił(a) film na 10
adler666

ludzie to jest czarny humor. nie kazdego smieszy. zreszta film jest jak dla mnie typowym dramatem, "humor" postaci nadaje calemu obrazowi po porstu wyrazniejszych barw

użytkownik usunięty
adler666

Mnie zachwyciła np. scena w której ksiądz dostaje wp...ol.

ocenił(a) film na 2
adler666

Mnie także ten film nie powalił. Ani to śmieszne, ani inteligentne. Cenię sobie dobry czarny humor - ale to, co tutaj przedstawiono, było moim zdaniem najzwyczajniej głupie. No, ale co kto lubi.

ocenił(a) film na 7
adler666

2 argumenty przemawiające za czarną komedią: Plakat trochę mi przypomina "Six feet under", Ivan niezniszczalny niczym Terminator..

ocenił(a) film na 7
adler666

To jest już gruby nietakt...

irish23_faurepavane

mi lekarz stwierdzil 3 kilo niedowagi ostatnio :D

ocenił(a) film na 10
adler666

A tam wszyscy gadacie.... ja dziś wybieram się na Statoil ;]

ocenił(a) film na 10
hiszpan_79

Scena z Khalidem i Statoilem rozwaliła mnie na łopatki:) Dla niej jestem w stanie obejrzeć ten film kilka razy w roku

ocenił(a) film na 10
adler666

Musiałaś nie zrozumieć filmu skoro Ci się nie podobał. Jest to najlepsza czarna komedia jaką w życiu widziałem. Skål !

ocenił(a) film na 2
mimol99

Jedyny moment, który mnie rozbawił, to ten w którym jeden z tych kolesi (za Chiny nie przypomnę sobie imion, oglądałam to dawno temu) postrzelił drugiego w rękę i powiedział coś w stylu: "Mam dzisiaj taki zły dzień, a ten tu przychodzi ze swoją ręką..."
Poza tym ten film mnie strasznie zmęczył i musiałam go oglądać na trzy raty, żeby dobrnąć do końca. Nie do końca rozumiem jego tak wysoką ocenę. Treść jest całkiem OK, ale forma w jakiej ją przedstawiono mnie zwyczajnie znużyła. Nie wiem, może oglądałam to ze złym nastawieniem. Być może jeszcze kiedyś to obejrzę i wtedy zmienię zdanie ;)