PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4313}

Jabłka Adama

Adams æbler
2005
7,7 90 tys. ocen
7,7 10 1 89826
7,3 32 krytyków
Jabłka Adama
powrót do forum filmu Jabłka Adama

ach co to był za film! wprawdzie momentami było nudno i nieciekawie to po tym następował
moment doskonały, film który na pewno zostanie w pamięci
bardzo dobry, choć na pewno wielu się nie spodoba

owczy

Mam podobne odczucia - przez kilka minut oglądania filmu myślałam sobie: "A może nie oglądać dalej...Może lepiej jakiś inny film", ale zaraz następowało jakieś wydarzenie, które wręcz "przytwierdzało" moje oczy właśnie do ekranu :) Możliwe, że większość zrezygnuje właśnie w tych "gorszych" momentach, ale jak dla mnie bardzo dobry.

ocenił(a) film na 10
owczy

Bardzo ciekawie ujeta historia , troche metafizyki sie tam upchnęło z tym Bogiem ale calosciowo wyszlo to dosc zgrabnie .Aby wiecej takich filmow czego sobie i wam zycze

ocenił(a) film na 8
pharaoh1

Sądzę, że ten film to ciekawe połączenie wspominanej przez ciebie metafizyki, czarnego humoru, psychologii i problemów ludzkich, które często są w filmach bardzo klasycznie przedstawiane. Tu mamy coś interesującego. Oglądając wahałam się pomiędzy stwierdzeniem czy ten film jest nudny, czy wręcz interesujący. Śmieszny dylemat. I muszę powiedzieć, że oceniam go bardzo dobrze.

ocenił(a) film na 8
owczy

Myślę, że sam Hiob byłby dumny z Ivana ;) Jeden z moich ulubionych absurdów filmowych.

ocenił(a) film na 10
Maga_Ma

Całą kwintesencja filmu polega na tym,że..nie jest on wcale absurdem;co pojął i przed czym złożył broń najzatwardzialszy przedstawiciel"czystego zła"-Adam..Ten film jest genialny-i genialnie zagrany!