7,9 2,0 tys. ocen
7,9 10 1 1991
Jab Tak Hai Jaan
powrót do forum filmu Jab Tak Hai Jaan

OPIS FABUŁY 

ocenił(a) film na 10

Wrzucam tu opis fabuły filmu, trochę bardziej szczegółowy, więc ostrzegam przed spoilerami (choć zbyt wiele nie zdradzają)

Film zaczyna się sceną gdzie Akira, dziennikarka telewizyjna, pływa w rzece. Dziewczyna nagle zaczyna tonąć. Na pomoc ruszył jej pewien mężczyzna. Oddał jej swoją marynarkę żeby się ogrzała, jednak zapomniał, że w kieszeni miał swój pamiętnik. Akira zaczyna go czytać..
I wtedy rozpoczyna się film.
Samar Anand przed 30-tką zamieszkał w Londynie gdzie pracuje jako muzyk oraz dorabia jako kelner w hotelu. Pewnego dnia obsługując gości na przyjęciu zaręczynowym poznaje Meerę. Para zaczyna się spotykać aż w końcu zakochuje się w sobie. Jednak Meera jest już zaręczona. Kiedy Samar ulega wypadkowi samochodowemu i walczy o życie, Meera modli się o jego ocalenie a w zamian postanawia wyjść za mąż za wybranego jej narzeczonego. Samar wraca do zdrowia i dowiadując się o decyzji Meery postanawia wyjechać do Indii. Drogi młodych się rozchodzą. W Indiach Samar pracuje jako oficer armii.
Akira kończy czytać pamiętnik.
Dziewczyna pracuje w telewizji Discovery Channel i kręci program w Kaszmirze miejscu pracy Samara. Akira rozpoznaje mężczyznę i postanawia się z nim zapoznać. W końcu dziewczyna zakochuje się w nim. Po pewnym czasie Samar znów ulega wypadkowi i w skutek tego traci większą część pamięci pamiętając tylko to, co wydarzyło się przed wcześniejszym wypadkiem. Akira wyjeżdża do Londynu, tam spotyka Meerę, która ma już dziecko. Opowiada jej o Samarze. Okazuje się że Meera nadal kocha Samara. Tymczasem wybuchające bomby sprawiają, że mężczyzna odzyskuje pamięć...

Priya12

Coś a la Veer- Zaara ;)

ocenił(a) film na 10
Karolina_24

No tak :) ale to dobrze, dobrze :) takie klimaty właśnie lubię :)

ocenił(a) film na 10
Priya12

ale boski :D chce go obejrzeć tylko szkoda że nie ma go w Polsce :(

ocenił(a) film na 10
ROOKSI_OO

Ja tylko czekam aż będzie gdziekolwiek dostępny i będzie można go obejrzeć. I mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto przetłumaczy nam tekst po polsku :)

ocenił(a) film na 7
Priya12

Właśnie jest po seansie filmu. Pierwszy film bollywood jaki widziałem. Jestem pozytywnie zaskoczony.

ocenił(a) film na 10
chaerel

Cieszę się ;) i namawiam na inne filmy :)

ocenił(a) film na 7
Priya12

Tylko jedna poprawka. Dziewczynka z przyjęcia to nie była córka Meery z tego co zrozumiałem, tylko jej byłego faceta.

ocenił(a) film na 10
chaerel

Ja tam nie wiem, filmu nie oglądałam, tylko tłumaczyłam opis z innej strony.

ocenił(a) film na 8
Priya12

ja znalazłam na chomcu :P

ocenił(a) film na 9
xxxkajolxxx

Na torrentach można sobie "pożyczyć" wersję 700 mb, zaś na chomiczku są napisy do tej wersji. Enjoy!
Film jak najbardziej godny polecenia dla fanów Bolly.