Wrzucam tu opis fabuły filmu, trochę bardziej szczegółowy, więc ostrzegam przed spoilerami (choć zbyt wiele nie zdradzają)
Film zaczyna się sceną gdzie Akira, dziennikarka telewizyjna, pływa w rzece. Dziewczyna nagle zaczyna tonąć. Na pomoc ruszył jej pewien mężczyzna. Oddał jej swoją marynarkę żeby się ogrzała, jednak zapomniał, że w kieszeni miał swój pamiętnik. Akira zaczyna go czytać..
I wtedy rozpoczyna się film.
Samar Anand przed 30-tką zamieszkał w Londynie gdzie pracuje jako muzyk oraz dorabia jako kelner w hotelu. Pewnego dnia obsługując gości na przyjęciu zaręczynowym poznaje Meerę. Para zaczyna się spotykać aż w końcu zakochuje się w sobie. Jednak Meera jest już zaręczona. Kiedy Samar ulega wypadkowi samochodowemu i walczy o życie, Meera modli się o jego ocalenie a w zamian postanawia wyjść za mąż za wybranego jej narzeczonego. Samar wraca do zdrowia i dowiadując się o decyzji Meery postanawia wyjechać do Indii. Drogi młodych się rozchodzą. W Indiach Samar pracuje jako oficer armii.
Akira kończy czytać pamiętnik.
Dziewczyna pracuje w telewizji Discovery Channel i kręci program w Kaszmirze miejscu pracy Samara. Akira rozpoznaje mężczyznę i postanawia się z nim zapoznać. W końcu dziewczyna zakochuje się w nim. Po pewnym czasie Samar znów ulega wypadkowi i w skutek tego traci większą część pamięci pamiętając tylko to, co wydarzyło się przed wcześniejszym wypadkiem. Akira wyjeżdża do Londynu, tam spotyka Meerę, która ma już dziecko. Opowiada jej o Samarze. Okazuje się że Meera nadal kocha Samara. Tymczasem wybuchające bomby sprawiają, że mężczyzna odzyskuje pamięć...
Ja tylko czekam aż będzie gdziekolwiek dostępny i będzie można go obejrzeć. I mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto przetłumaczy nam tekst po polsku :)
Właśnie jest po seansie filmu. Pierwszy film bollywood jaki widziałem. Jestem pozytywnie zaskoczony.
Tylko jedna poprawka. Dziewczynka z przyjęcia to nie była córka Meery z tego co zrozumiałem, tylko jej byłego faceta.