Nie czytałem książki stąd nie mam porównania. Mogę jedynie ocenić film przez pryzmat fabuły,aktorstwa. Rzadko kiedy dzisiejsze filmy zaciekawiają odbiorcę. Tomek nieźle odegrał rolę, stara, dobra szkoła. Fabuła ciekawa, sceny pościgu robią wrażenie. No i Pani Pike..
Przeczytaj książkę, a najlepiej wszystkie. Czyta się je jednym tchem. A film całkiem dobry.
Postac Jacka R trochę "przefajnowana"- mało wiarygodne jest życie w drodze nawet bez skarpetek na zmianę i szczoteczki do zębów. Scena pojedynku na budowie też budzi moje wątpliwości... ale całość dobrze się ogląda.
W książkach jego życie w drodze tylko ze szczoteczką jest bardzo realistyczne, a walki są zupełnie inne niż w filmach akcji. Ale ja jestem wielkim fanem powieści Lee Childa, i na film patrzyłem przez pryzmat książek.
Jak trafię, na pewno przeczytam książkę. Film był dobry, książka pewnie jeszcze lepsza
Jednym Strzałem jest chyba najlepszą książką z serii o Jacku Reacherze, ale wszystkie są bardzo wciągające i to od pierwszego zdania. Polecam każdemu.
Sory, nie jestem na bieżąco z książkami tego autora. Możesz polecić jeszcze jakieś tytuły, a raczej kolejność, w jakiej czytać te książki. Bo z tego co piszesz, jest cała seria.
Co prawda "Nieprzyjaciel" (ósma z kolei) i "Ostatnia sprawa" (szesnasta z kolei) to prequele, to wypada przeczytać w kolejności wydawania. Zwłaszcza, że trzecia z czwartą oraz czternasta z piętnastą i siedemnastą są ze sobą ściśle połączone.