Co to ma być... co u nas w kraju się dzieje, że takie beznadziejne tytuły są wymyślane, albo dodawane.. jak np. ostatnio Lawless - Gangster albo Gangster Squad. Pogromcy mafii... litości..
Jakie kur.w.a beznadziejne tytuły? Jest oryginalny tytuł i podtytuł wzięty z książki na którym jest oparty ten film. Swoją niewiedzą pokazujesz swój idiotyzm.
Z całym szacunkiem, którego z leksza mi nie okazujesz, odpowiem Ci, że wiem, iż jest to na podstawie książki, lecz oryginalny tytuł filmu brzmi Jack Reacher i nigdzie nie jest dodane tam "Jednym strzałem". W tym cały problem, po co dodawać coś czego nie ma. Film i książka to nie to samo. Pozdrawiam.
Mocno jesteś nie na bieżąco. Jeszcze do niedawna ten film miał mieć taki sam tytuł, jak książka: ONE SHOT. Zmieniono to ostatnio. I to błąd, ponieważ - jak przypuszczam - wkrótce nastąpią kolejne ekranizacje. I będzie je trzeba jakoś nazwać.
Wiem widziałem, ale to nie zmienia faktu, że skoro zmienili tytuł to mogli też w Polsce dać identyczny, o to mi głównie chodzi w tym wątku.