PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=673946}
7,4 136 tys. ocen
7,4 10 1 136024
6,4 42 krytyków
Jack Strong
powrót do forum filmu Jack Strong

Zadawanie pytań czy Pułkownik Ryszard Kukliński był zdrajcą czy bohaterem należy uznać za przejaw umysłowej aberracji w kraju, który zamiast zerwać z komunizmem i osądzić PRL, postawił na ciągłość z tamtym systemem.

Zadawać takie pytania można tylko w III RP, republice Michnika i Kiszczaka gdzie łajdactwo i bohaterstwo zrównano ze sobą posługując się moralnym relatywizmem posuniętym do skrajności.

Pytania takie nie mogą dziwić w państwie gdzie rządzą media w stylu ubeckiej gazety GW albo esbeckiej telewizji TVN, dla których prawda historyczna nie ma być zbiorem faktów ale ich własnych uzgodnień.

Zacznijmy od elementarza:

1. PRL nie była państwem polskim i z Polską nie miała nic wspólnego.
2. Ustrój ten był wrogim Polakom sowieckim tworem, zaprowadzonym siłą i terrorem NKWD, przyniesiony w 1944 roku na bagnetach Armii Czerwonej.
3. PZPR nie była partią polityczną ale moskiewską ekspozyturą zainstalowaną na terenie RP po to by utrzymywać sowieckie porządki. Niszczyła kraj przez 45 lat.
4. Wśród komunistów było jakieś 3% pożytecznych idiotów wierzących w socjalizm zaś 97% stanowi cyniczni karierowicze, którzy dla władzy nie cofali się przed niczym. Dziś dzieci, krewni i spadkobiercy tamtych kreatur postępują podobnie, tyle, że już nie służą Moskwie ale lewackiemu postępowi.

Jeśliby przyjąć, że Pułkownik Kukliński był zdrajcą - należałoby automatycznie uznać, że komunizm służył Polsce a komuniści polscy byli szczerymi patriotami!

Do takich aberracji dochodzimy w kraju, gdzie wszystko zostało postawione na głowie a kłamstwo paraduje w szatach najprawdziwszej prawdy.

Oczywiste jest, że Pułkownik Ryszard Kukliński był bohaterem!

Ponieważ swą działalnością przyczyniał się do osłabienia bandyckiego bolszewickiego ścierwa, które niszczyło Polskę od 1944 roku.

Towarzysz Jaruzelski jakiś czas temu zadał retoryczne pytanie: "Jeśli Kukliński jest bohaterem to kim my jesteśmy?"

Odpowiedzmy zatem dogorywającemu starcowi Jaruzelskiemu: JESTEŚCIE SOWIECKIMI KREATURAMI, KTÓRE WINNY DAWNO BYĆ OSĄDZONE I WYELIMINOWANE Z ŻYCIA PUBLICZNEGO. BYLIŚCIE PACHOŁKAMI RADZIECKICH BANDYTÓW A TERAZ JESTEŚCIE ZWYKŁYMI SZUMOWINAMI.

SKORO LUDZKA SPRAWIEDLIWOŚĆ WAS NIE DOPADŁA TO MOŻE BOSKA DA RADĘ.

Podsumowując: w każdym cywilizowanym kraju tacy ludzie jak Kukliński dawno staliby na panteonie bohaterów i patriotów. W ubeckiej republice Okrągłego Stołu, w ubeckiej republice Michnika, Kuklińskiego część uznaje za zdrajcę. Za to za patriotę robi Jaruzel, siepacz mający na swych rękach krew własnych rodaków. Za człowieka honoru robi Kiszczak, gnida z SB, odpowiadająca za śmierć dziesiątek niepokornych.

Chwała Kuklińskiemu!!! Czerwone ścierwa na SZAFOT!!!!!!!

bo niebo poszło na spacer!

użytkownik usunięty
Mothyff

To co martwe nie może umrzeć

pieniądz zamienił ludzi w zimny martwy głaz...

użytkownik usunięty
Mothyff

Dzień dobry. Pamiętaj jak nie my, to kto

oni dalej tam lecą!

użytkownik usunięty
Mothyff

ale zacharczą o dom rozkoszy, gdzie za pieniądze można kupić miłość do pięknych jędrnych piersi, a ci co chcą zony będą uprawiać seks tylko z jedną

i kut..asy im zzielenieją na kiłę..i będą jaja piekły wiele miesięcy, i potem zapytają czy było warto.

ps (kupić miłość hahaha dobre, chyba kupić seks, a to 2 różne rzeczy:) - nadal widzę tego nie pojmujesz.

użytkownik usunięty
Mothyff

pojmuję , że za kasę można kupić legalną drogą pośredniczą na targu dobrej klasy sandały
Miłość sprowadza się, zawsze do pochwy a tam, czeka już kasa, a pochwę można zawsze wymienić na młodszą mniej zajechaną , zrozum to chłopce

nie zawsze do pochwy, czasem do wzajemnej pomocy niezależnie od tego czy kasa jest czy kasy nie ma, ciebie cieszy że masz przyjaciół dla pieniędzy, ja bym wolał znać ludzi którzy pomogą mi nawet kiedy będą gorsze czasy.

użytkownik usunięty
Mothyff

a co mnie, obchodzi co będzie jutro, dziś idę na targ może kupie jakieś nowe bokserki sam nie wiem

po co ci nowe bokserki, może jutro już ich nie użyjesz, bez sensu, nie kupuj sandałów, nie wiadomo co będzie jutrom nie wiadomo czy się przydadzą,,
twój idol pan jezus też lubił łazić w sandałach.

użytkownik usunięty
Mothyff

ale ja gardzę jezusem:d jestem ateistą :D a lobie polewać z chłopa, zawsze mnie ciekawiło czy posuwał swoją mamę:d
kupiłem sandały bo idę dziś na plaże i nie wiem czy kupić nowe majtki, czy iść jak teraz

lepiej iść w obesranych, co za różnica, może spotkasz taką co za 5 zł wyliże ci drachę z majtów, wtedy dasz jej buzi z języczkiem i pojmiesz za właściwą żonę....

użytkownik usunięty
Mothyff

ale idę na plaże, by popatrzeć piasek i wodę, mało tego ludzie patrzą i oceniają, a ja chcę pokazać, że mam dobrej klasy sandały, a do domu uciech chodzę i korzystam z najlepszych usług

a co się ludźmi przejmujesz, nie przeszkadza im że jesteś ku-rw-iarzem to i obesrane majty im nie będą przeszkadzać!

użytkownik usunięty
Mothyff

nie bo pracuje w urzędzie , prawie każdego dnia z burmistrzem, to trzeba się prezentować i kryć pozory :d

uwierzyłbym gdybyś potrafił pisać po polsku! Ale walisz tyle błędów i piszesz bez żadnego ładu i składu, więc to kolejne twoje marzenie odpada:)

użytkownik usunięty
Mothyff

nie napisałem, kim jestem a po 2 nie chce się ani, tłumaczyć, ani pisać z tobą o pracy,
jedynie o miłości, pożądaniu, pieniądzach, życiu, a kupnie drogiego wina

ale pracując w urzędzie państwowym nauczyłbyś się pisać po polsku w polskiej składni, i wg logiki , nie?
nieważne, widocznie jesteś pierwszym niepiśmiennym polskim urzędnikiem.
biurokracja niszczy polskę!

użytkownik usunięty
Mothyff

ale to zabawne, zaczęło się wczoraj od filmu i to głupiego o jakimś głupim patriocie, co zdradził własnych pracodawców - bez honoru, na tematy

kupno sandałów
kupno bokserek
kupno truskawek po teraz sezon
jazdą mpk
pójście na plaże
przygotowanie obiadu
poglądy polityczne
poglądy religijne
o życiu jezusa
o wyprawie na miasto
i wiele innych ciekawych poglądach
a co uważasz, za stosowne bo sam nie wiem, jaki płyn, maść, mleczko do opalania polecasz

no skoro podczas rozmowy o filmie pieprzysz o sandałach i plaży to możesz mieć sam do siebie pretensje że tematy schodzą na inne tory.
do opalania polecam smołę z beczki!

użytkownik usunięty
Mothyff

jutro chcę, z tobą rozmawiać o przekroczeniu morza czerwonego, przez mojrzesza, kryzie kubańskim, problemie cygan w polsce, o wizach w usa, o lizaniu dupy przez polaków usa, o cleopatrze i podwyżce cen paliw

dobry cygan nie jest zły!

użytkownik usunięty
Mothyff

no tak, ale cyganie potrafią tylko kraść i śpiewać na gitarze, a co myślisz o prawie kobiet do głosowania i pełnienia tych samych stanowisk co mężczyźni

a jacek cygan? on śpiewa piosenki! uczciwie zarabia!
miejsce kobiety jest w burdelu - jej przeznaczenie to być codziennie ruchaną przez stado słoni
! aż ją na pół przewiercą!

użytkownik usunięty
Mothyff

nie ma czegoś, takiego jak uczciwa praca, każdy kombinuje jak się da
a co kobiet, TO ZGADZAMY SIĘ PO RAZ PIERWSZY

no ale w jednym się nie zgadzamy - dla ciebie to najlepsza żona - dla mnie nie hehe

użytkownik usunięty
Mothyff

pomysł jesteś z jedną kobietą cale, życie, po pewnym czasie przekwita, piersi nie są jędrne, wleć stare zwisy, jednym słowem starość, a ja nadal z piękną młódą, a po niej kolejną młodą , nie chce by żadna z nich mnie kochała, jedynie intensywnie oddawała swoje ciało, rozkoszą

no na pewno będzie miała ona wielką rozkosz liżąc twoje zwisające do kolan pomarszczone jaja i zwiędłego fleta, po tym chyba jak się zrzyga to poczuje tą rozkosz.

użytkownik usunięty
Mothyff

każda usługa ma swoją cenę, nić na tym świecie nie jest za darmo
jeden filozof, rzekł tzn, kopernik o ciałach nieniskich, zapomniałem co, ale o gwiazdach w podręczniku do klas 1-2 tam znajdziesz

quantum momentum...
a tak poza tym - spieprzaj dziadu!

użytkownik usunięty
Mothyff

na śniadanie dziś zaliczona Kiełbasa wiejska za kasę kupiona

Spieprzaj dziadu! FAJNE NIE?

użytkownik usunięty
Mothyff

też cie kocha, gdzie byłeś. Już myślałem, że coś ci się stało, ale jesteś z nami tu na tej ziemi i walczysz dalej życiem,

a ty nadal po polskiemu się pisać nie nauczyłeś, a to pech...

użytkownik usunięty
Mothyff

och, masz sobie coś z tuska. tyle złości, nienawiści do polaków itp, a tylko jedno w głowie dokuczyć polakowi

nauka plebsu poprawnego pisania to nienawiść?

użytkownik usunięty
Mothyff

jest w tobie coś z szatana

a tobie tyle z Jezusa! Całe szczęście!

użytkownik usunięty
Mothyff

nie jestem, ale chcę jakieś wyzwanie religijne stworzyć

a po co ? wystarczy że diabeł jest kudłaty i taki ma dziwny ryj!

użytkownik usunięty
Mothyff

ciało jest tylko ciałem, uroda, młodość przemija, zostaje tylko po nas piach

ale miłość jest wieczna!

użytkownik usunięty
Mothyff

wieczność jest pojęciem absurdalnym, przyjmijmy, że istnieje życie po życiu, mija 100 lat, 200, 5000, 3000000, 400000, 400000000000000000000000 itp, i dalej kochasz :d z

zależy jak wielka jest twa miłość, np Jezu, tak bardzo kochał wszystkich ludzi że 2 tysiące lat po jego śmierci nadal ludzie czują tą przeogromną moc jego miłości w swoich sercach!

użytkownik usunięty
Mothyff

islam, buddyzm, i inne religie też, ale co będzie za 1000000 lat, 2000000000000 lat , 30300000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000000000000000

wtedy już Ziemi nie będzie bo ludzie ją zniszczą i wyginą więc co się przejmujesz?

użytkownik usunięty
Mothyff

no tak, powiem ci, że kocham swoją mamę i rodzeństwo i nie wyobrażam sobie życia bez nich
i chcę wierzyć, że miłość nie umiera , a zadaniem naszym jest by nigdy nie wygasła

nie kłam, wcześniej mówiłeś że tylko kasa - kawałek papieru w życiu się liczy a teraz mówisz że umiesz kochać kogoś:? ale kłamca!

użytkownik usunięty
Mothyff

a czy napisałem, że nikogo nie kocham,
rodzina jest dla mnie, wartością najważniejszą,
a dziś pamiętaj finał 4 sezonu gry o tron