PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=859304}

Jak powstawał Wiedźmin

Making the Witcher
2020
6,4 347  ocen
6,4 10 1 347
Jak powstawał Wiedźmin
powrót do forum filmu Jak powstawał Wiedźmin

W owym dokumencie zaznacza się jak bardzo chcieli oddać ducha książek, że Grand Kaisser Sapkowski pilnował, aby wszystko było zgodne jak jedna z osób tworzących pojechała do Polski, aby zapytać dlaczego wiedźmin jest dla polaków taki ważny po czym w serialu wsadzają czrnoskórego elfa z afro który prowadzi Ciri, a potem spotykają doplera podającego się za Myszowora a driady z Brooklynu używają kusz. No prawie tak samo jedyne czego mi brakuje to Tomasza Karolaka, ale nie można mieć wszystkiego. Tak na marginesie prawie wcale nie wspominają o grze dzięki której nasz Wielki AS(s) stał się przez kogoś kojarzony za granicą. Tylko podtrzymuje się rozumowanie naszego skromnego Mickiewicza XXI wieku, którego skrzywdzili ci twórcy gry nie dając mu 60mln.

ocenił(a) film na 3
HellFun

Wtf czego to mi się 2 razy wstawiło przecież mi się to usunęło za 1 razem

HellFun

Lapalam się za głowę słuchając jak Lauren opowiada o tym, jak jej zależało na bliskiej relacji książki-serial. Bzdura i tyle.

ocenił(a) film na 8
metka123

A rozumiesz że adaptacja ma prawo być swobodna. Pani Lauren dobrze wie o czym mówi. Ma prawo robić serial jak jej się podoba.

ocenił(a) film na 1
HellFun

Prawda. Dokument sam w sobie po prostu wychwala serial. A nie umieszczono w nim ani jednej wypowiedzi Sapkowskiego...