4,9 48 tys. ocen
4,9 10 1 48497
4,6 11 krytyków
Jak się pozbyć cellulitu
powrót do forum filmu Jak się pozbyć cellulitu

Po przeczytaniu wielu negatywnych opinii o tym filmie podchodziłem do niego z rezerwą. Po obejrzeniu wydaje mi się, że większość negatywnych opinii jest pisana przez snobów i malkontentów. To jest normalna, dynamiczna komedia, trochę przewidywalna, ale która komedia przewidywalna nie jest. Bardzo dobry "odmóżdżacz".

ocenił(a) film na 9
puchtom

gdyby reżyserem był Quentin Tarantino, powiedzieliby "o, jaki świetny, absurdalny humor. Takie czarne ma zabarwienie. I akcja jest, pełna irracjonalnych zwrotów. Ale taka wartka i z jajem". Ale że film polski, to nie ma prawa odbiegać od norm. Kobiety za ostre, za wulgarne, dowcip niezbyt przaśny a nazbyt absurdalny. Historia nierealna, jakby po ziole napisana... No cóż. Więc film się ogólnie nie podoba.
Ja tego nie rozumiem, zupełnie. Domyślam się, że film jest zbyt oryginalny, żeby wpasować się we wszystkie gusta. Rozumiem ludzi, którzy najzwyczajniej w świecie przyznają się że to nie ich klimat. To przecież bardzo subiektywna sprawa. No ale jak mi mówią, że film jest bez sensu, historia głupia i nieprawdziwa, a baby są tam idiotkami... To mi ręce opadają. Bo trzeba być do takiej opinii, zwykłym ignorantem.

ocenił(a) film na 2
natalle

Kocham takie gdybania.. Quentin Tarantino nie jest reżyserem a film jest beznadziejny

fllaczek

Ach, rozumiem, że reżyserownie 17 filmów http://www.imdb.com/name/nm0000233/ to było "reżyserowanie" ?? :-) . A ile Ty wyreżyserowałe(a)ś fllaczku?

ocenił(a) film na 2
puchtom

Najpierw przeczytaj ze zrozumieniem, później zobacz do kogo to napisałem i ewentualnie później możemy pogadać (;

ocenił(a) film na 8
puchtom

Mi również się podobał :) Nie wiem co wy od tego filmu chcecie. Jak na nową polską komedię jest on naprawde fajny, no bo porównajcie to sobie z Rozmowami nocą, To nie tak jak myślisz kotku czy może Nie kłam kochanie. We wszystkich jest to samo, czyli związek rozkita, później jest kłótnia a później znów szczęśliwe zakończenie a tu jest pokazane coś innego i to cenie w filmie. Humor też mi się podobał. To chyba tyle :D

puchtom

ja się też uśmiałam - do łez, a scena kiedy się ujarały skórkami banana i zaczynają dyskusję o penisach w miejsce yorków mistrzostwo :)

anaStazja36

dla Ciebie ,to jest mistrzostwo?to kpina z widza,ten gniot nie jest filmem

ocenił(a) film na 1
puchtom

... Puchtom, jeżeli jestes 15-letnią kobietą z Bieszczad, to nawet fajnie że ten film Ci się podobał bo może w przyszłości nie będziesz głosował na PIS, w przeciwnym razie szkoda gadać...

Arulek

Och, myślisz, że jak cię warsiawska "ulyca" z Pragi wychowała to stałeś się "znafcom", Arulku? Są tacy wśród nas, którzy uważają, że samochody są do codziennego pucowania, a komedia mają mieć wzniosłe przesłania. Dzięki Bogu, do takich "znafcóf" się nie zaliczam, bo samochody są do jazdy, a komedie do śmiechu. A politycznie umotywowanych gnojków trzeba olewać, bo nie wiedzą, co czynią. Nara.

Arulek

Jestem bardzo ciekaw, jak bardzo film musi byc denny by moc wystawic ocene 1/10. Rozumiem, ze film obejrzales do konca i nie wyrwales zadnych wlosow z glowy podczas ogladania ow filmu, wiec na jaka ocene zasluguja twoim zdaniem filmy ktorych nie jestes w stanie obejrzec do konca?

ocenił(a) film na 1
Thadar

...a właśnie dałem jedynke, bo ogladałem i rwałem włosy, dodoglądałem do końca, a nie wyjaśniło się kto zabił. 70% poskich mnie żenuje.

Arulek

Szkoda wlosow w takim razie ;)

Arulek

I wonder how many foreign languages you speak to be able to watch and understand foreign movie. Watching a movie with subtitles or with “polski lektor” is a non-sense, especially when we talk about comedies, because many comedies depend on details related to the culture of the country they are addressed to. Naked Gun or Hot Shots were loaded with details not understandable to folks who never lived in North America. I recall being in a theatre in Warsaw on Hot Shots part 2 few years ago and laughing my ass off, while people reading subtitles were thinking I am simply mad. Then they gave same rating as you do to those movies, because they simply were not capable to understand the humor.
Vielleicht sprichst du auch Deutsch oder Französisch? So intelligente Person wie dich soll doch mehr als einige Sprache zu sprachen? Oder?
Nie martw się, po mniej więcej 25-ych urodzinach proprcje "żenady" się zmienią. Cierpliwości, Arulku. 10-4.

ocenił(a) film na 1
puchtom

Tekst jak ze zbioru wypracowań dla uczniów, ale pewnie się mylę, prawda? Ciekawa konstrukcja w drugim zdaniu tj. mniej więcej, że komedie zależą od specyfiki kulturowej widzów. Chociaż nie jestem pewien czy to komedie od czegoś zależą, to niewątpliwie możliwość odbioru filmu w oryginalnym języku bezcenna i moim zdaniem ważniejsza niż "culture of the country". A tak w ogóle, to czujesz że Twoje wypracowanie ma jakiś związek z postem Arulka i czy użycie w nim trzech języków nakierowane jest na dotarcie do "foreigners" albo jest inny powód który ogarniasz?

ocenił(a) film na 1
Thadar

ja dałam pierwszy raz w życiu jedynkę - film najbardziej denny z dennych! tragedia!

ocenił(a) film na 9
puchtom

Świetna komedia. Niezłe teksty. świetna Maja Hirsch. Owszem sceny w oparach absurdu, ale przecież nie każda komedia musi być taka dosłowna, od kołka ciosana, żeby każdy głupek po podstawówce był w stanie zrozumieć (patrz: "komedia" "Ciacho")