Jak stracić chłopaka w 10 dni

How to Lose a Guy in 10 Days
2003
6,8 145 tys. ocen
6,8 10 1 144722
5,7 21 krytyków
Jak stracić chłopaka w 10 dni
powrót do forum filmu Jak stracić chłopaka w 10 dni

Oglądałam dzisiaj ten film na Polsacie. Widziałam go już wiele razy i bardzo mi się podobał. Zawsze go oglądam, kiedy leci w telewizji. Zwykle był emitowany na TVN, a teraz, wyjątkowo, został puszczony na Polsacie.
I powiem szczerze, że bardzo się zawiodłam. Nie na filmie (on zawsze jest świetny), ale na lektorze! Co to było za tłumaczenie?! Gra "gówno prawda" zamieniła się w grę pt. "Dupa", a tekst "oszrońcie się" zmienił się na
"iskrzcie się". To było bardzo rażące dla takiej osoby jak ja, która oglądała ten film już tyle razy!

Poza tym, film świetny! Bardzo mi się podobał, jest prześmieszny. Jedna z lepszych komedii romantycznych!

8/10

użytkownik usunięty
anymore

W 100 % się z Tobą zgadzam.ta wersja z lektorem na polsacie to jednym słowem porażka.Gdy oglądałem ten film po raz pierszy na TVN to bardzo mi się spodobał był po prostu super.Długo czekałem aż znów będzie w tv.aż się go nie chciało oglądać.Jak ma ktoś wersje tą z TVN nagraną to niech da znać

anymore, lektor nie ma tu nic do rzeczy, bo on tylko czyta to, co dostanie od tłumacza. dla TVN przetłumaczyła ten film chyba Elżbieta Gałązka Salamon. najbardziej zasłynęła z przekładu Pulp Fiction. dla Polsatu "Jak stracić chłopaka w 10 dni" przetłumaczyła inna osoba.