a jeśli chodzi o tytuł,to lepiej to zostawić bez komentarza! Ten,który wymyślił "Jak ugryźć 10 milionów" sam zdaje sobie sprawę,że przesadził...a jeśli chodzi o aktorów,to jak zawsze na uwagę zasługuje Bruce Willis.On poprostu jest idealny w tej roli!!!
A moim zdaniem, polski tytuł nie jest zły, zważajac na postać dentysty :P
Powiedziałbym nawet, że jest to jedno z lepszych polskich przetytułowań (bo trudno tu jednak mówić o tlumaczeniu tytułu xD)
Dziewczyno, bo polski tytuł jest bardziej chwytliwy i wiadomo po nim częściowo o czym jest film. Po oryginalnym tytule do kin w Polsce przyszłaby może połowa ludzi.
chyba nie myślisz,że amerykanom zależało na polskiej widowni?! Wiadomo,gdzie nas mają... a ja film oglądałam będąc w RPA i oglądałam go w oryginale i polski tytuł zauważyłam całkiem niedawno...w jakiejś gazecie zrobiony był ranking na najgłupszy tytuł... i to było na 2 miejscu,a na pierwszym "Dirty dancing"- wirujący sex...
,,chyba nie myślisz,że amerykanom zależało na polskiej widowni?! Wiadomo,gdzie nas mają..."
Polacy to naprawdę mają o sobie gorsze zdanie niż inni w rzeczywistości. No ale jak ma się takie kompleksy, to nic dziwnego że nas tak traktują. Nie szanujesz sam siebie - jak chcesz, by inni Ciebie szanowali? To się sprawdza również tutaj.
No szkoda, żeby Amerykanom zależało na widowni każdego kraju na świecie, nie mają co robić.