małe pytanko...Szczerbatek to główny bohater czy nie? i w końcu ile lat ma Czkawka i reszta? niektórym to się zarost porobił :D
Czkawka i Szczerbatek są głównymi bohaterami filmu i na nich się skupia historia, ale jednak to Czkawka jest ważniejszy.
W wywiadzie reżyser wspomniał, że Czkawka ma 20 lat, ale to nie zostało tak oficjalnie ogłoszone.
Ta, wszystkim chłopcom >.<
Taaa... http://i1279.photobucket.com/albums/y539/FankaKM/pi1190kno_zpsd77b1394.png
Od tego jestem ★~(◡‿◕✿) (wystarczy spojrzeć na mój nick)
Miałam mu tylko wąsy dorysować, ale powstrzymać się nie mogłam >.<
Z czego co mi wiadomo, to nowymi postaciami istotnymi dla historii są Valka, Eret i Drago.
Oczywiście.
Nie wiem czy mogę ci zaspoilerować z Valką, ale ogólnie ona ratuje smoki z pułapek i się nimi zajmuje. Było ją z resztą w trailerze widać.
Eret łapie smoki i jest w tym bardzo dobry. O ile się nie mylę ma 25 lat. Na razie nie było żadnych oficjalnych zdjęć z nim (co jest trochę wkurzające).
Drago ma być tym głównym złym. I z tego co wiem chce wyłapać wszystkie smoki. Tez było go widać w trailerze.
Nie ma za co. Jeśli będziesz chciała o coś zapytać, to mnie możesz zapytać (staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami).
Nowe zdjęcia *O* berks grapevine. com/2014 /02/ new-dragon-images .html
Czkawka będzie miał w filmie 18 lat..
Ludzie, czy wy nie umiecie normalnie linków wklejać?
Dean Deblois powiedział w tym wywiadzie http://youtu.be/UfoT5sT-958?t=2m53s , że Czkawka ma 20 lat (specjalnie szukałam tego wywiadu, gdzie on to mówi >.<).
To dość dziwne. Gdyż jak wyszła pierwsza odsłona JWS, było powiedziane, że Czkawka ma 13 lat. Druga część toczy się w pięć lat po oryginale, zatem winien mieć 18 lat. DeBlois chyba nie do końca może się chyba w tym fakcie zdecydować.
Tutaj znalazłem coś takiego:
http://wiki.answers.com/Q/How_old_is_hiccup_in_how_to_train_your_dragon&isLookUp =1#Q=how%20old%20is%20hiccup%20in%20how%20to%20train%20your%20dragon
Ogólnie Czkawka w pierwszej książce ma 10 lat i co do tego nie ma wątpliwości. Na początku pracy nad filmem Czkawka miał mieć tyle samo lat, ale z czasem dodali mu parę lat i chyba sami nie wiedzieli dokładnie ile, więc nie wiadomo było dokładnie ile on ma lat.
Ja nie widziałam żadnych oficjalnych źródeł mówiących o jego wieku, oprócz tego wywiadu powyżej.
Ale myślę, że reżyser przygotował się na pytania na temat wieku i zadecydował, że w drugim filmie ma 20 lat, więc ma 15 lat (choć może na to nie wyglądać).
Jeśli chodzi o postać z książki to absolutna racja. Natomiast ze sprecyzowaniem wieku Czkawki w filmie jest już mała zagwozdka. Wiele opinii krążyło po necie, że ma między 13 a 14 lat. Może i faktycznie ma te 15 lat i nie wygląda na swój wiek, ponieważ takie było założenie? Przecież, Czkawka miał wyglądać na takiego "niedorobionego" wikinga, podrostka, który się znacząco wyróżnia spośród swoich rówieśników. Choć tak między nami, to nie każdy wygląda na swój wiek. ;)
Ja myślę, że po prostu nie myśleli o tym ile on ma lat a w jakim wieku on może być. Ale to przecież nie ważne dla filmu >.<
Jeśli tylko czkawka ma wyglądać na „niedorobionego” podrostka to dlaczego jego rówieśnicy też tak wyglądają? Wbrew pozorom nie wyróżnia się aż tak bardzo pod względem fizycznym od nich. Przecież Astrid i bliźniaki też nie są jakoś ''bujnie umięśnieni''. Chodzi tu raczej o podejście do smoków – Czkawka się do niczego nie nadawał, psuł wszystko czego się dotknął, nie umiał walczyć ze smokami... itd. To dlatego był największą pokraką na wyspie i był tak nielubiany.
Co do wieku to nawet pomimo tego, że Śledzik i Sączysmark mają więcej ''masy i mięśni'' to im też nie dałabym więcej niż 13 lat - po prostu na tyle nie wyglądają i koniec...
Widocznie źle się wyraziłem. Chodzi mi o to, że Czkawka jest taki bardziej ciamajdowaty czy ślamazarny. Cokolwiek by nie zrobił, to mu nie wychodzi. Wszystko przez to, że próbuje być na siłę taki sam jak reszta. To go tak wyróżnia spośród wszystkich. No i to, że jako pierwszy nie chce zabijać smoków.
No właśnie, a ta dyskusja dotyczy jego wieku nie charakteru.
Wspomniałeś, że nie każdy wygląda na swój wiek, no dobra – Czkawka może być starszy niż na to wygląda, no to ja się pytam – dlaczego wszyscy inni w tym wypadku również nie wyglądają na swój wiek? No bo rozumiem, że odgórne założenie jest takie, że Astrid i reszta są w tym samym wieku co Czkawka - w końcu to jego rówieśnicy. Tym tropem dojdziemy do wniosku, że oni wszyscy są w tym samym wieku, a wyglądają na lat 13 - WSZYSCY.
Reżyser chyba nie przemyślał tego robiąc film i teraz wymyśla, że Czkawka ma 15 lat bo w 2 części ma mieć 20. Tak se reżyser zażyczył... Brak słów...
A tu jeszcze jedno: ;)
http://www.fanpop.com/clubs/hiccup-haddock/answers/show/173104/how-old-hiccup-fr om-how-train-dragon
Wiki jest tylko jednym ze źródeł informacji. Przecież jest to strona która też ma własnych adminów, czyli ludzi, którzy nie zawsze są nieomylni. Jeden myśli tak drugi inaczej. A przecież jeszcze do niedawna widniała tam informacja, że Czkawka ma lat 13.
Bohater 20 lat i jak się okazało tyle samo ma jego smok. Reszta to powinna być mniej więcej w jego wieku skoro mieli szkolenia.
Czkawka ma 20 lat. Było to powiedziane w filmie (wiem, pisałaś to jeszcze grubo przed :D). Zarost to mieli nawet w jedynce. Jak znajdziesz dobre zdjęcie jak Czkawka siedzi na kamieniu i rysuje na pisaku Szczerbola... Takie zdjęcie, które jak przybliżysz, to się nie rozpikseluje... to zauważysz ładny wąsik pod jego nosem :D W trakcie filmu w jedynce nie jesteś w stanie zauważyć takiego szczegółu.
W tej części dorobili mu włosy gdzie nie gdzie, żeby wyglądał na bardziej męskiego.